Szennyvízcsatorna-hálózat kiépítés Pocsajon és Esztáron

Szennyvízcsatorna-hálózat kiépítés Pocsajon és Esztáron
Megalakuló közgyűlését tartotta június 16-án este 6 órai kezdettel Pocsajban a Pocsaj és Esztár Települések Csatornamű Vízgazdálkodási Társulat Előkészítő és Szervező Bizottsága – tájékoztatta szerkesztőségünket tudósítónk, Nagyné Kelemen Mónika.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a nemrégiben tartott lakossági fórumon volt szó Pocsaj és Esztár községekben a KEOP pályázat keretében szennyvízelvezetés korszerű megvalósítása és tisztító építése érdekében. Akkor tájékoztatást adtak a szakemberek a lehetőségekről, a belépésről, a feltételekről, illetve megkezdték a szükséges dokumentumok kitöltését.

Kecskés Gyula, Pocsaj polgármestere köszöntő beszéde után Vajas József esztári polgármester, az Előkészítő Bizottság Elnöke tartott beszámolót a szervezési fokról.

Elmondta, hogy mindkét községben megfelelőnek mondható a részvételi arány a csatlakozáshoz, tehát Esztárban 71,62 százalék, Pocsajban 71,4 százalék, összességében a lakosság 71,4 százaléka csatlakozott a szennyvízelvezetési beruházáshoz, írta alá a nyilatkozatot. Tájékoztatott arról is, hogy ez elegendő, mivel a minimális 67%-ot meghaladta, ezzel a százalékos aránnyal már a pályázat beadásra kerül.

Ezt követően Zupcsán László, az N-Alexander Kft. ügyvezetője és levezető elnök ismertette a napirendi pontokat, melyekben különböző tisztségek, tisztségviselők megválasztására került sor, valamint megalakult a Víziközmű-Társulat.

Tájékoztatott arról, hogy lehetőség van még a társulatba való belépésre, és hangsúlyozta, hogy lehetőség szerint válasszák a Lakástakarékpénztár megtakarítási lehetőségeként a részletfizetési lehetőséget. Ez annyit jelent, hogy 96 hónapon keresztül havi 1850 forint fizetéssel a befizetés összege 177.600 forint lesz, állami támogatással 240.000 forint, azonban ha egyösszegű befizetést választják, akkor 240.000 forint a befizetendő önrész.

Ezután dr. Kokas Róbert részletesen ismertette az alapszabályt, mellyel szintén minden jelenlevő egyetértett.

A gyűlés zárásaként Zupcsán László tájékoztatta a résztvevőket illetve a lakosságot, hogy a továbbiakról, a fejleményekről minden esetben a tulajdonosok időben értesítve lesznek.

Címkék: , ,