Szénmonoxid-mérgezés, füstölő klíma és lerobbant kamion adott munkát a tűzoltóknak

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – Kedden összesen négy helyszínen kellett beavatkozni a megye tűzoltóinak.

Három embert szállítottak kórházba a mentők szén-monoxid-mérgezés gyanújával tegnap délelőtt, Vámospércsről, a Domb utcából. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók a lakást átszellőztették. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Klímaberendezés kültéri egységéből szivárgó füst miatt riasztották a tűzoltókat Debrecenben. A Füredi úton történt tűzesethez a helyi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik feszültségmentesítették az érintett lakást, és gépezetes tolólétrán keresztül megvizsgálták a berendezést. A lánggal való égés már az egységek kiérkezése előtt megszűnt így további tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

Lerobbant nyergesvontató akadályozta a forgalmat a 42-es számú főút 2-es kilométerszelvényében. A kuplunghibás kamionhoz a püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kamionmentőt kértek a helyszínre, ami elvontatta az akadályt képező járművet.

Izzásnak indult egy melléképület gerendája tegnap este Hajdúböszörményben, a Polgári utcában. A tűzesethez a helyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik dugólétrán keresztül, egy vízsugárral oltották el a parázsló részeket.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –