Szénmonoxid mérgezés az aknában

Széndioxid mérgezésben halt meg egy 57 éves nő és 41 éves veje a bács-kiskun megyei Kerekegyházán hétfőn délben.

A családi ház udvarán lévő emésztő aknájából akart valamit kivenni az asszony, de rosszul lett, ekkor sietett segítségére a férfi, de ő is elájult. A tűzoltók eszméletlen állapotban mentették ki, mentők hamar a helyszínre érkeztek, de már nem tudtak segíteni a két emberen – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az 57 éves nő valamilyen korábban kidobott tárgyat akart kiszedni az emésztőgödörből, de nem vette észre, hogy az akna területén elfogyott az oxigén és elájult. Ezt látta a lánya, aki azonnal hívta a nyugdíjas rendőr férjét, hogy segítsen, de ő is rosszul lett. Ekkor a feleség azonnal értesítette a tűzoltókat és a mentőket, de a kiérkező szakemberek már nem tudtak rajtuk segíteni.

Halálukat oxigén hiány miatt kialakult fulladás okozta

A helyszíni szemle során kiderült, hogy az aknában a levegő oxigén koncentrációja nagyon csekély volt, így megállapították, hogy a halálukat oxigén hiány miatt kialakult fulladás okozta. A rendőrség az esetet közigazgatási eljárásban vizsgálja.

– Független HÍrügynökség –