Szén-monoxid-mérgezés okozta egy anya és gyermeke halálát Kecskemét közelében

Akt.:
Kecskemét, 2015. november 21. A Kecskeméthez közeli Szarkás tanya egyik háza 2015. november 21-én, amelyben holtan találták az ott lakó 31 éves nőt és 4 éves gyermekét. Az elsődleges vizsgálatok alapján halálukat szén-monoxid-mérgezés okozta.
Kecskemét, 2015. november 21. A Kecskeméthez közeli Szarkás tanya egyik háza 2015. november 21-én, amelyben holtan találták az ott lakó 31 éves nőt és 4 éves gyermekét. Az elsődleges vizsgálatok alapján halálukat szén-monoxid-mérgezés okozta. - © MTI Fotó: Donka Ferenc
Kecskemét – Szén-monoxid-mérgezés okozta egy Kecskemét közelében élő anya és kisgyermeke halálát, az ügyben büntetőeljárás indult – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a gázkészülékekből kiáramló égéstermék okozta a két ember halálát.

Benedek Dávid rendőrségi sajtószóvivő elmondta, hogy a 31 éves édesanya és 4 éves kisfia holttestére szombat reggel egy hozzátartozójuk talált rá a család otthonában. A helyszíni vizsgálatok elsődleges adatai alapján a nő és a gyermek halálát szén-monoxid-mérgezés okozta.

Kovács Andrea, a megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a helyszínen jelenleg is vizsgálják a tragédia okait a katasztrófavédelem és a gázszolgáltató munkatársai.

Az ellenőrzések és mérések eddigi adatai alapján a családi ház légterében felhalmozódott szén-monoxidot az épületben működő gázkonvektorok, illetve egy nyílt égésterű vízmelegítő berendezés bocsátotta ki.

A megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

– MTI –
hirdetés