Szemtelen kutyabanda terrorizálja a Kishatár utcát?

Szemtelen kutyabanda terrorizálja a Kishatár utcát?
Debrecen – Vannak begyűjtött kutyák, de manapság már csak nagyon ritkán kell az ebeket végleg elaltatni.

Egyik olvasónk a Napló Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a Kishatár utcán, a vasúti átjárónál esténként falkában járnak a kóbor kutyák. Ráadásul veszélyesek a gyalogosokra, a biciklisekre, sőt, még az autókra is rátámadnak. Ezért sötétedés után veszélyes ott közlekedni. Miként lehetséges ez? – teszi fel a kérdést.

Pénzbírság, feljelentés

Tőzsér Gyula, a közterület felügyelet hatósági osztályának vezetője elmondta: hozzájuk nem érkezett még ilyen bejelentés. Ennek ellenére odaküldik a kóbor kutyák begyűjtésével foglalkozó gyepmestert.

Az illetékestől megtudtuk, hogy a kutyák befogása után megnézik, van-e az állatokban chip, amely alapján be lehet azonosítani a gazdát. Amennyiben megtalálják a tulajdonost, 5-től 50 ezer forintig terjedő pénzbírságot szabhatnak ki rá, de akár fel is jelenthetik. Amennyiben nincs chip, megfigyelik az állatokat és védőoltásokat adnak nekik. Végleges elaltatásra az utóbbi időben csak nagyon ritkán került sor. Az esetek többségében vagy a gazdák jelentkeznek, vagy örökbefogadók veszik gondozásba a kóbor kutyákat – közölte Tőzsér Gyula.

Reméljük, azért nem annyira rossz a helyzet, mint a Libanoni keringő c. filmben:HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés