Szemtanúkat keresünk! – Segítségnyújtás elmulasztása

Szemtanúkat keresünk! – Segítségnyújtás elmulasztása
A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy ismeretlen személy 2010. január 23.-án 19 óra 20 perc körüli időben az általa vezetett piros színű Ford Fiesta típusú személygépkocsival közlekedett Nyírábrány belterületén, a Jókai utcán, az Ábrányi Kornél tér felől a Budaábrányi út irányába. Haladása során a Jókai utca 47. számú épület előtti útszakaszon figyelmetlensége miatt feltehetően járműve jobb elejével elütött egy vele szemben az úttesten gyalogosan közlekedő nyíradonyi férfit, aki az úttesten elesett és nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset bekövetkezése után az ismeretlen személygépkocsi vezetője a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül haladt tovább a Budaábrányi út felé.

A baleset során feltehetően a személygépkocsi jobb oldali első része sérült, valamint a jobb oldali visszapillantó tükre letört.

A baleset körülményeinek tisztázása végett a Rendőrség kéri a baleset szemtanúit, különösen a balesetet okozó jármű vezetőjét, hogy jelentkezzenek a Debreceni Rendőrkapitányság, Közlekedésrendészeti Osztályán személyesen (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám D. épület I/4. számú hivatali helyiségében) vagy telefonon az 516-400 / 25-24-es melléken, vagy a 107-es, 112-es segélyhívón.

Kelemen Éva r. hadnagy

Hajdú-Mrfk Sajtószolgálat