Szemétszedés, festés, gyakorlat

Lefestették a templom kerítését
Lefestették a templom kerítését - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Van olyan alkalom, amikor a jogerősen elítéltek is segítenek a börtönön kívül.

Három, jogerősen elítélt, szabadságvesztését a Hajdú-Bihar megyei büntetés-végrehajtási intézetben töltő fogvatartott is részt vett a Te-szedd! önkéntesen a tiszta Magyarországért szemétgyűjtő kampányban. A fogvatartottak a Hortobágyi Nemzeti Park józsai területén közel két konténernyi szemetet szedtek össze.

Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

A Tégláskerti Református Missziói Egyházközség templom kerítésének újrafestésében is részt vett jogerős szabadságvesztését töltő négy fogvatartott a napokban. A büntetés-végrehajtási intézet börtönlelkésze jó kapcsolatot ápol a tégláskerti gyülekezet lelkészével, így a Szeretet-híd elnevezésű program keretében a parancsnok szívesen ajánlotta fel a segítségét. Ugyancsak a büntetés-végrehajtási intézettel kapcsolatos hír, hogy a megyei katasztrófavédelmi igazgatósággal együttműködve, a héten a börtönben gyakorlat volt.

HBN



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter






hirdetés