Szemét közt várni a buszt a Kishegyesi úton

Az említett buszmegálló
Az említett buszmegálló - © Fotó: Orosz Csaba
Debrecen – Újabb hulladéktároló edényt helyeznek ki Debrecen egyik legforgalmasabb megállójába.

Gyakran szemetes a Kishegyesi út elején, a bevásárlóközpont új részénél található buszmegálló. A hétköznaponként ott megforduló több ezer utas egyebek mellett eldobált papírdarabok, csomagolóanyagok, műanyag- és fémdobozok, palackok között várja a buszt. A szemetelők a váró padját sem kímélik. A helyzetet súlyosbítja, hogy időnként az egyetlen szeméttároló edény is hosszabb időre „eltűnik”, vagy teljesen megtelik.

Mindig lesz szemetes edény

Megtudtuk, hogy a Kishegyesi út tisztán tartása az önkormányzattal kötött szerződés alapján az AKSD Kft. feladata. Domokos Csilla, a cég szóvivője azt közölte, hogy a hulladékgyűjtők számát és kihelyezésük helyszínét a város határozza meg.

A szóban forgó kuka pótlásának szükségességét a cég jelezte a polgármesteri hivatal zöldterületi osztályának, így várhatóan hamarosan megoldódik a probléma ezen része. Ezt a járdaszakaszt – szintén a szerződésben foglaltak szerint – az AKSD munkatársai hetente egyszer tisztítják.

A munka dandárját végzik

A városban jelenleg megközelítőleg 1400 darab hulladékgyűjtő edény van kihelyezve, ebből nagyjából 900 darab nagy, 120 liter űrtartalmú, a többi ennél kisebb. Az AKSD az összmennyiség kétharmad részének a tisztításáért, fertőtlenítéséért és ürítéséért felel.

OCs