Szembemegy a Barbie-léttel az Anna and the Barbies frontembere

Akt.:
Pásztor Anna
Pásztor Anna - © Fotó: Kleb Attila
Debrecen – Nyers szabadság, emberre szabott igazság, életigenlés – az Anna and the Barbies zenekar zászlajára írható vezérelvek. A lobogó alatt egy „színes, félőrült, de legyőzhetetlen mesebeli figura” üvöltve tör előre. S mivel őszinte az üvöltése, nyitott fülekre, szemekre, szívekre talál. A csapat pénteken este a Roncsban hirdeti zenében a fentieket.

„Hadvezérük”, Pásztor Anna figyelemfelkeltő megjelenéséről úgy nyilatkozott: „A kötelező húspiac szele 15 éves koromban megütött engem. Az, hogy hogyan kell kinézni, bizonyos testrészeinket hogyan kell kihangsúlyozni annak érdekében, hogy a megfelelő férfiegyedet elkapjuk elborzasztott, és ennek nagyon gyorsan ellene mentem. Imádom a férfiakat, tisztelem és felnézek rájuk, a legjobb barátom a kedvesem, de elrettent a nőkre kötelezően érvényes önfelkínálás, a barbie-lét. Nekem ez soha nem is ment. Emellett nagyon élesen kiálltam, erős színekkel dolgozom mindig. Már gimnáziumban nagypapám első világháborús ruháiban mentem be, persze hazaküldtek. Szembefordultam a kötelező divatmárkákkal, a kötelező megjelenési formákkal, a kötelező szexisséggel. Ez csak folytatódott, amikor egy zenekar élére kellett kiállnom. A rockszínpadi lét alapeleme, hogy hirdetek egy nézőpontot, harsány színekkel tettem ezt. A történelemben a harcba indulók félelmetes, feltűnő külsőt öltöttek, üvöltve, tollakkal a fejükön, kifestve indultak csatába. A hadvezér pedig a legtarkább díszben van. A zenekarom igényli ezt a fajta vezetést. Üvöltve állok eléjük és hirdetem, amiben mindenki hisz.

Az anyává válásomkor viszont éreztem, hogy megengedhetem magamnak a szépséget, mert ezt a fajta teljességet, kivirulást nem lehet megvétózni, megvenni, márkához kötni. Ámulatba ejtő minden vele járó változás, ez a más állapot. Hátradőltem és engedtem az életnek, hogy a szörfdeszkám alá kapjon.

A Pásztor Annával készült interjút teljes terjedelmében a Hajdú-bihari Napló szombati számában olvashatják. Vagy már ma a naplo.hu-n.

HBN-HABE