Szem nélkül született a kisbaba

Szem nélkül született a kisbaba
Brielle Garrison októberben született, és valószínűleg sosem fog látni.

Az ABCNewsnak adott interjúban emlékszik vissza a szülésre a kicsi 15 éves édesanyja. Furcsának találta, hogy a szülés után az orvosok összesúgtak, nem mutatták meg neki a babát, hanem kivitték a szobából.

Brielle Garrison szem nélkül született

Nézze meg a videót a kislányról ide kattintva!

Végül 6 óra múlva vitték be újra, és Taylor Garrison érezte, valami nincs rendben a kislánnyal. Ekkor mondták meg neki, hogy hiányoznak a baba szemei, és azok a szövetek is, amelyek lehetővé tennének később egy műtétet, és visszaadhatnák a kislány szeme világát. Brielle egy úgynevezett anophthalmia nevű betegségben szenved, amely nagyon ritkán fordul elő, és az esetek többségében nem sikerült az ultrahangos vizsgálatnál kiszűrni.

Az orvosok szerint az ok lehet egyfajta genetikai mutáció vagy valamilyen külső hatás a terhesség első harmadában, péládul egy vírusfertőzés, baktériumok vagy gyógyszerek is okozhatják.

A következő években a kislányra több műtéti beavatkozás vár, ugyanis az arca is teljesen eltorzulhat megfelelő kezelés nélkül. Édesanyja az ABC-nek elmondta, mindent megtesz azért, hogy kislánya a lehetőségekhez képest teljes életet élhessen.