Helyi közélet

2008.12.22. 14:15

Beleszólást kérnek a közlekedés tervezésébe

<p>Debrecen – A civil szervezet képviselői szerint a közlekedés alakításakor a döntéshozók gyakran figyelmen kívül hagyják az utazóközönség érdekeit.</p>

Közreműködési és véleményezési lehetőséget kért a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (DERKE) az elkövetkező időszakban megvalósuló közösségi közlekedést érintő beruházásokkal és fejlesztési elképzelésekkel kapcsolatban az önkormányzattól.

Ezt abban a levélben tették, melyet Kósa Lajosnak címezve küldtek el és melyben egyidejűleg elismerésüket fejezték ki a polgármesternek a 2-es villamos megvalósulása érdekében végzett munkájáért.

Kis módosítások

– A közlekedési hálózat elavult, újjá kell szervezni az egész rendszerét, hiányzik azonban a hosszú távú fejlesztési koncepció. Szükséges lenne például új buszsávok kijelölése vagy a parkolóhelyek zsúfoltságának csökkentése, de nem látszik, hogyan akarják az illetékesek ezeket megoldani – mondták el a DERKE képviselői hétfői sajtótájékoztatójukon.

Horog Ákos és Lelesz Péter hozzátette: az Önkormányzat nem hajlandó megnevezni azokat a szakértőket, akik a közlekedés alakításában részt vesznek, így pedig nem lehet velük kommunikálni.
– Azt tapasztaltuk, hogy a döntéshozók gyakran figyelmen kívül hagyják a közösség érdekeit, vagy nem is vizsgálják a beruházást az utasok szempontjából; ezért szeretnénk együttműködni a tervezésben a szakemberekkel.

Sokszor apró dolgokkal is komoly erdményeket lehet elérni, például ha egy buszmegállót kicsit hátrébb jelölnek ki, könnyebben ki tud fordulni a jármű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában