Székesfehérvár után, Debrecen előtt

Akt.:
A debreceni trió helytállt Székesfehérváron
A debreceni trió helytállt Székesfehérváron - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A citroenes debreceni duó vezeti a ralibajnokság 6. kategóriáját.

A Szabó Ákos–Nyakacska Bálint páros sikeresen teljesítette az Országos Rallye Bajnokság 3., székesfehérvári futamát, ahol a Citroen C2R2 Max versenyautó kitűnően vizsgázott a kétnapos, két talajon zajló versenyen.

A megmérettetés első napján a rendkívül nehéz, murvás szakaszokon több technikai hiba hátráltatta a versenyzőpárost, de a szervizcsapat megoldotta a problémákat. A második napon az aszfaltos szakaszokon már sokkal jobban pörgött az autó, s alig 30 másodperces hátránnyal végeztek a kategória 2. helyén. Ez az eredmény azt jelentette, hogy a debreceni versenyzők vezetik a bajnokság 6. kategóriáját.

– Rendkívül jól éreztük magunkat a Fehérvár Rallye-n, ahol ismét bebizonyosodott, hogy Ákosnak inkább az aszfaltos szakaszok fekszenek jobban. A versenyautó tökéletes állapotban volt egész hétvégén, de sok apró technikai problémával kellett megküzdenünk, ami főleg futómű és elektromos gond volt, ám a szerviz kiválóan teljesített. Örülünk a célba érkezésünknek ezen a rendkívül nehéz versenyen, viszont sajnáljuk a csapattársunkat, Barnáékat, akiknek technikai probléma miatt kellett feladni a csatát. Már várjuk a folytatást, ami június 22-én, vasárnap a debreceni salakstadionban megrendezendő KZ Invest Kupa autós salakshow lesz! – nyilatkozta Nyakacska Bálint.

HBN