Székely Vágta vasárnap a Dunán és a Duna World-ön

Budapest, 2012. július 12., csütörtök (MTI) – Másodszor rendezik meg az idén az Óriáspince-tetőn a Székely Vágtát, a Nemzeti Vágta egyetlen hivatalos külhoni előfutamát. A közmédia idén is közvetíti az eseményt, a Duna nézői vasárnap négy bejelentkezés alapján követhetik a versenyt, az adást a Duna World este megismétli.

 

Az MTI-hez eljuttatott sajtóközlemény kiemeli, hogy a közszolgálati média – a csíksomlyói búcsú közvetítésének hagyományából kiindulva – bemutatja és közvetíti a Kovászna megyében megrendezendő Székely Vágtát a Kárpát-medencében és a világ más országaiban élő magyaroknak is. “A zavartalan adásért félszáz fős csapat felel, a televíziós szakemberek bíznak benne, hogy a tavalyi zivatarok után idén az időjárás is kegyes lesz a stábhoz és a nézőkhöz” – olvasható a dokumentumban, amely kiemeli, hogy a versenyt 14 kamera, egy műholdas közvetítő kocsi, egy kitelepített stúdió és egy, a tömegben mozgó közvetítő pont segítségével közvetítik.

A műsort Száva Enikő és Knézy Jenő vezeti, az adást Gál Emese és Gellért Alpár riportjai színesítik. Az erdélyi kollégák közül Jakab Endre és Erdélyi András segíti a közvetítőcsoport munkáját. Az MTVA munkatársai közül ketten, Ciprusz Éva és Gál Emese műsorvezetők is kocsira ülnek a „sztárfutam” fogathajtó versenyén.

A közlemény szerint a lovas rendezvényt Erdélyben nagy érdeklődés övezi, s az elmúlt évinél több, harminchárom település nevezett be a versenyre.

A vetélkedést kulturális rendezvények is kísérik: a komáromi Magyar Lovas Színház Kacsóh Pongrácz-Petőfi Sándor János vitéz című dalművét adja elő, emellett a közönség szórakoztatását a NemEz együttes jubileumi koncertje, és a Háromszék Néptáncegyüttes Táncpromenád című produkciója biztosítja. Megrendezik a Székelyföldi termékek vásárát is, amelyen vásárfiával gazdagodhatnak az érdeklődők.

A Duna Televízió műsorán magyarországi idő szerint vasárnap 12.10 és 12.55, 13.30 és 14.30, 15.35 és 16.00, 17.00 és 18.00 óra között kapcsolódhatnak be a nézők a rendezvénybe, a Duna World adón 19.30-tól tekinthető meg az ismétlés.

 

 

pmg \ ifgg \ kvs \ gry

 

MTI

Címkék: