Részegek vertek össze egy idős embert a kocsmában

Akt.:
Részegek vertek össze egy idős embert a kocsmában
© Fotó: police.hu
Debrecen – A Hajdú-Bihar megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a két debreceni férfival szemben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya életveszélyt okozó testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi szakértő bevonásával – folytatott nyomozást a 37 éves V. Zoltán és a 41 éves V. István debreceni lakosokkal szemben.

A két férfi 2015. április 11-én 6 óra 15 perc körül bement egy Debrecenben, a Hatvan utcában található vendéglátóhelyre, ahol italt kértek a pultostól. A nő nem akarta kiszolgálni őket, mivel szemmel láthatóan ittasak voltak, ezért őt szidalmazni kezdték. Ezt hallva az egyik ott tartózkodó vendég rászólt a két férfira, hogy nem illik így beszélni egy nővel. Ekkor V. Sándor és V. István felvettek egy-egy széket, amelyekkel többször megütötték a 65 éves sértettet. A megalapozott gyanú szerint V. Zoltán a földön fekvő férfit többször fejbe és mellkason rúgta, amit a testvére nem akadályozott meg.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakosokat, majd a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták őket.

A mentőszolgálat munkatársai a sérült férfit kórházba vitték. Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint az áldozat életveszélyesen is megsérülhetett volna a fejére mért ütésektől és rúgásoktól.

A rendőrség a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes megyei főügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –