Szegeden randevúznak a lokisták

Karnik Szabina harcos meccsre számít Szegeden
Karnik Szabina harcos meccsre számít Szegeden - © Fotó: Matey István
Debrecen – Az újonc Csongrád megyei alakulatnál „Valentin napoznak” a cívisvárosi kézis lányok.

Szegeden lép pályára a női kézilabda NB I. 19. fordulójában a DVSC-TVP Aquaticum csapata szombaton 18 órától. A hazaiak újoncként vágtak neki a bajnokságnak, eddig mindösszesen egy pontot tudtak gyűjteni, még szeptemberben ikszeltek az MTK-val. A Loki pillanatnyilag 12 ponttal a nyolcadik a tabellán, és minden pontra égető szüksége van, így elvárás a Szeged legyőzése. November elsején Debrecenben ütköztek meg a felek, akkor 34–29-re nyertek a piros-fehérek.

A csongrádiak legutóbb Mosonmagyaróvárra látogattak, ahol 30–20-ra ki is kaptak, a debreceniek viszont épp hogy lendületben vannak, 30–19-re gyűrték le az MTK-t.

Nyerni kell!

– Annak ellenére, hogy az újonc otthonába látogatunk, egyáltalán nem számítunk könnyű mérkőzésre, sőt! A saját környezetükben elég harciasak a szegediek, nem véletlen, hogy pár hete a Békéscsaba is csak egy góllal tudott nyerni ott. Ráadásul erősödtek is, két magas, vállalkozó szellemű átlövő érkezett hozzájuk, rájuk nem árt majd figyelni. A legnagyobb hiba, amit most elkövethetünk, az az lenne, ha lenéznénk őket – éppen ezért nem is tesszük. Ősszel is legyőztük őket, most is ez az elvárás, pláne mert ha sikerrel járunk, akkor nagy lépést teszünk a végső cél felé – vélekedett Karnik Szabina, a DVSC játékosa.

A Loki múlt héten simán, 30–19-re verte az MTK-t, amint arra Karnik rámutatott, a siker jót tett csapatuknak. – Nagy önbizalmat adott nekünk a győzelem, bíztunk benne, hogy nyerünk, de arra senki sem számított, hogy ilyen fölényesen. Már a meccs elejétől a kezünkben tartottuk az irányítást, ezt tervezzük szombaton is. Egyébként is úgy érzem, jó formában vagyunk, persze beszaladt egy-két rosszabb találkozó, de amikor kell, odatesszük magunkat – mondta a debreceniek átlövője, aki elárulta, az MTK elleni derbin Bobana Klikovac jobb kezében megsérült egy szalag, így a montenegrói beállós biztosan nem játszhat Szegeden, illetve betegek is vannak az együtteseben, így még nem lehet tudni, ki tud pályára lépni.

HBN


tabella