Szegeden játszik a DEAC

Henry Dugat és társai nagyon fontos találkozó elé néznek
Henry Dugat és társai nagyon fontos találkozó elé néznek - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Fontos idegenbeli rangadóra készül a DEAC férfi NBI A-csoportos kosárlabdacsapata.

Berényi Sándor együttese szombaton 18 órától a Naturtex-SZTE-Szedeákkal játszik, akik várhatóan közvetlen riválisaik lesznek a középházba jutásért folytatott harcban.

Az állandóság az erényük

A csongrádiak egy győzelemmel és három vereséggel kezdték a szezont, de újfent igazolták, hogy idén is komolyan kell számolni velük. A bajnoki címvédő Szolnok elleni nyitányon még csak fellángolásokra futotta (69–92), ám ezt követően egy meglepően sima, 19 pontos idegenbeli sikerrel javítottak Kaposváron. A harmadik fordulóban egy ponton múlott a győzelmük az élcsapatnak számító Paks ellen, míg legutóbb a listavezető Zalaegerszeg otthonában is három negyeden keresztül partiban voltak.

A Szedeák egyik legnagyobb erénye az állandóság, ugyanis a csapat magja már az előző szezonban is adott volt. A válogatott Juhos Levente mellett Nenad Sulovics és Marko Boltics adják a csapat vázát, hozzájuk csatlakozott idén az amerikai Darrel Davis és a kanadai Tyrell Green. Andjelko Mandics a kiegészítő emberek helyét is nagyszerűen megtalálta a rotációban, Wirth Ádám kezdőként, míg Révész Ádám, Vágvölgyi Ákos és Kerpel-Fronius Gáspár a padról segíti társait.

Manigat felépült

A DEAC legutóbb vért izzadva hozta a kötelezőt a sereghajtó TF-Budapest ellen. A fővárosiak ellen sérülés miatt kimaradó Jahenns-Lay Manigat rehabilitációja a terveknek megfelelően halad, nagy esély van rá, hogy a szakmai stáb bevetheti a kanadait szombaton.

Szoros a mezőny

Bár még nagyon a bajnokság elején járunk, az már most látszik, hogy elképesztően kiegyenlített a mezőny, a csapatok több mint fele ötvenszázalékos mérleggel áll négy forduló után. Egy győzelem akár a negyedik helyig repítheti a DEAC-ot, míg egy esetleges vereséggel az utolsó előtti pozícióban is találhatja magát a Berényi-csapat. Amellett, hogy egy közvetlen rivális legyőzése mindig nagyon értékes idegenben, nagyszerű felvezetése lehetne a tavalyi döntősök, a Falco és a Szolnok elleni soron következő bajnokiknak.

HBN


Debrecen - A vártnál jóval nehezebben szerezte meg második győzelmét a DEAC együttese az NBI-es kosárlabda bajnokság negyedik fordulójában. Az újonc Serco-TF-Budapest csapata végig nagyszerűen tartotta magát, de a végén a rutin döntött, és 74-70 arányban győztek Berényi Sándor tanítványai – írja a D...Sporthírek