Szédületes kacsatánc

Szédületes kacsatánc
Nagy port kavart, jelentős utat járt be a világhálón a kislétai kacsa különös kalandjáról szóló combos hír. Volt alapja a szagos sztorinak, nem volt kacsa. A feladó megpucolta, rendbe rakta, becsomagolta, és elküldte, bízva abban, hogy karácsonykor a rokonok jóízűen elfogyasztják a szárnyast. Telt, múlt az idő, a kacsa pedig sehol. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Pedig esküdöztek a szabolcsiak, hogy ők postára adták. A fővárosiaknak meg főtt a fejük, aztán a várakozást feladták. A feketelevest kénytelenek voltak bekanalazni, míg a kacsára ittak egy pohár hideg vizet. Végül egy hét késéssel befutott a romlott élelmiszer. Az a büdös a történetben, hogy noha a küldemény egyből elstartolt, a budaörsi logisztikai központban hosszasan elidőzött, a kacsának valójában ott főtt le a kávé.

A Magyar Posta hosszú időn át monopolhelyzetben volt, ám amióta a csomagkiszállításra szakosodott cégek is megjelentek a piacon, megy a rivalizálás – az idő eldönti, melyik út a járhatóbb. Az mindenesetre meglehetősen méltatlan a mintegy százhúszezres megyeszékhelyhez, hogy az ajánlott küldeményeket a néhány négyzetméteres, ingerlően szűkös helyiségben lehet átvenni. Bár ez a tény messze áll a kislétai kacsától, e téren is elvárható a gyors intézkedés.

Ladányi Tóth Lajos
hirdetés