„Szecska” Nyíregyházán köthet ki

Szécsi Márk
Szécsi Márk - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A debreceni támadó a héten edzett is a Szparinál, ahol korábban kölcsönben már szerepelt egyszer.

Mint arról a Hajdú-bihari Napló pénteki számában beszámoltunk, elhagyta a DVSC-TEVA együttesét Zsidai László, a 29 esztendős játékos a Puskás Akadémiában folytatja szereplését tavasztól.

Minden körülmény adott

Mihelyst napvilágot látott, hogy az NB I. kiesőjelöltje közel került a labdarúgó leigazolásához, a Loki-szurkolók rögtön jelezték az internetes fórumokon: nem értenek egyet a középpályás eladásával és sajnálják távozását.

Több ismerősöm és korábbi csapattársam is megerősített abban, hogy Felcsúton minden körülmény adott ahhoz, hogy egy profi játékos kihozza magából a maximumot. Szóban már megegyeztünk a klub képviselőivel, ám a papírmunka miatt az aláírásra pénteken kerül sor. Bízom benne, hogy a Puskás Akadémiánál rendszeres játéklehetőséghez jutok a jövőben, ezzel segítve a csapatot a céljai elérésében. Robert Jarni vezetőedző rövid beszélgetésünk során biztosított afelől, hogy jó helyem lesz a PAFC-nál. Amint hivatalossá tettük az érkezésemet, már csak a futballra kell összpontosítanom” – idézte csütörtökön késő délután a puskasakademia.hu honlap az immáron exdebreceni futballista szavait.

Lapunk úgy tudja, Zsidai jól érezte magát a cívisvárosban, azonban – vélhetően a több játéklehetőség reményében – mégis a távozás mellett döntött, ráadásul a DVSC pénzt is kaphatott érte, ugyanis élő szerződése volt a játékosnak. Igaz, az összegről, jó magyar szokás szerint, egy szó sem esik egyik klub részéről sem. Zsidai elszerződése azt jelenti, hogy Varga József mellett immáron nincs válogatott védekező középpályás a keretben, jelen állás szerint a tar középpályás esetleges helyettesítésére az ősszel már alkalmi szűrőként bevetett Aleksandar Jovanovic, Ludánszki Bence vagy a most az első csapattal készülő ifj. Sándor Tamás áll rendelkezésre.

Már ott edzett

Amint az a dvsc.hu oldalon is megjelent, természetesen várható játékosmozgás a télen a piros-fehéreknél. Aki már közel került ahhoz, hogy a tavaszt máshol futballozza végig, az a támadó Szécsi Márk. A „Szecska” becenéven ismert huszonegy éves labdarúgó a héten már tréningezett az NB III-as Nyíregyházánál, állítólag folynak az egyeztetések a sorsáról a Szpari és a Loki között.

Szécsi 2014 nyarán kölcsönbe került Nyíregyházára, de hasfalsérülése miatt nem igazán tudta megmutatni, mire képes, ezért fél év után visszatért a DVSC-hez. Most jó esély van rá, hogy újra piros-kékbe öltözzön.

HBN–TNSporthírek


hirdetés