Széchenyi-mozdonyt indít a GYSEV

Ünnepi köntösbe öltöztette leggyorsabb mozdonyát a GYSEV Széchenyi István halálának 150. évfordulójára emlékezve. A Széchenyi-mozdony csütörtökön már szolgálatba is áll, a Széchenyi Emlékbizottságot fogja szállítani Budapest és Sopron között.

Széchenyi István halálának 150. évfordulójára emlékezve a GYSEV egyedi matricázással ünnepi köntösbe öltöztette leggyorsabb villamos-mozdonyát – tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a magyar-osztrák vasúttársaság.

A 6400 kilowatt teljesítményű, 230 kilométeres óránkénti csúcssebességre képes modern villamos-mozdony a Sopron és Budapest, valamint a Bécs és Budapest között járó EuróCity-k és InterCity-k élén közlekedik majd.

A Széchenyi-mozdony első útja csütörtökön lesz. A Széchenyi Emlékbizottságot szállító Budapest és Sopron közötti InterCity-t fogja vontatni. Pünkösdkor pedig a csíksomlyói búcsúra induló különvonat élén közlekedik majd.

Azt, hogy éppen melyik vonat élén lehet látni az egyedi mozdonyt, jövő hétfőtől a GYSEV honlapján – www.gysev.hu – lehet megnézni.

– Független Hírügynökség –