Szebb jövedelem a Jobbik egyik ígérete

Akt.:
Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője a párt egyik választási plakátja előtt
Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője a párt egyik választási plakátja előtt - © Fotó: MTI
Debrecen – A debreceni városvezetők – élükön Papp László alpolgármesterrel – is megígérték, hogy akár állami támogatással is, de megmentik a húsipart és a húsüzem 400 dolgozójának a munkahelyét, de nem tartották be. Ezzel a helyi példával erősítette meg az Orbán-kormány bírálatát Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő és Kőszeghy Csanád Ábel önkormányzati képviselő, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje. Eddig a politikai akarat hiányzott a több munkahely teremtéshez.

Mint hétfői sajtótájékoztatójukon kifejtették, az elmúlt 24 évben egymillió munkahely szűnt meg, ennek fele a mezőgazdaságban, s ezért valamennyi kormány felelős. A Jobbik programjának éppen ezért központi eleme a munkahelyteremtés, amiben az eddigiekkel szemben a hazai kis- és középvállalkozások részesülnének előnyben.

A jövedelmeket is emelnék, így például kormányra kerülésük esetén köteleznék a multicégeket, hogy az anyavállalatnál foglalkoztatottak bérének legalább 80 százalékát adják az itteni dolgozóiknak. Emellett felszámolnák a mutyikat, mert a rendszerváltás óta évente – óvatos becsléssel is – legalább 400 milliárd forint kárt okozott az országnak korrupció, melyet szerintük minden eddigi kormány csak erősített.

HBN-ÉP

Címkék: ,