Szebb és korszerűbb lett az Egészségház

Akt.:
Szebb és korszerűbb lett az Egészségház
© Fotó: Derencsényi István
Monostorpályi – A fejlesztéssel ideális környezet alakult ki mind az Egészségházban dolgozók, mind a betegek részére.

A megújult Egészségház átadó ünnepségére várták az érdeklődőket pénteken Monostorpályiba. A község önkormányzata több, mint 67 millió forintos európai uniós forrást nyert a fejlesztésre, ami 2014 novemberében kezdődött.

Az Egészségház a település központjában helyezkedik el, ez is indokolta a megszépítését, hiszen az épület a felújításával esztétikailag immár jól illeszkedik a település arculatába. A külső felújítással, hőszigeteléssel pedig gazdaságosabb, hatékonyabb lesz a fenntartása. A teljes akadálymentesítés azt tette lehetővé, hogy ezentúl a mozgáskorlátozottak és az egyéb fogyatékossággal élők is könnyebben tudnak bejutni, tájékozódni az épületben. Az eddig megszokott szolgáltatások köre is kibővül, ugyanis a háziorvosi rendelő, a védőnői szolgálat és a gyógyszertár mellett helyet kap az épületben egy fogorvosi rendelő, és az ahhoz kapcsolódó röntgenező helyiség is.

Megújuló energiafelhasználás is megvalósul napkollektor felszerelésével, amely a használati melegvíz előállításában és az épület fűtésének rásegítésében fontos szerepet fog betölteni – derült ki az átadón, amelyen dr. Zombor Gábor államtitkár is jelen volt.

HBN