SZDSZ: Kovács Pistike és az ő éve

Kovács Pistike a szereplője az SZDSZ új kampányfilmjének, amelyben a kisfiú az elmúlt évét értékeli.

Ebből megtudhatjuk, Pistike jó évet zárt, jövőre iskolába megy, és szeretne egy biciklit. Az SDZSZ elnöke, Kuncze Gábor mai online sajtóttájékoztatóján mutatták be az új kampányfilmet, amelyet a párt elnök így értékelt: „Semmivel sem volt komolytalanabb, mint az elmúlt hetekben hallott két évértékelés. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke ugyanis nem értékelt reálisan, és nem hírdette meg pártja programját sem. Míg Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszédje reálisabb volt, a problémákkal is foglalkozott, de nem mondott megvalósítható, valódi programokat.

Kuncze Gábor sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy mi lett volna, ha pártja nincs a politikában az elmúlt négy évben: „Nem lett volna kormányváltás, így nemcsak, hogy az adók nem csökkentek volna, de a fiatalokat még mindig soroznák katonának.”

A párt elnök az SZDSZ programjának három fontos elemére is kitért: „Az egészségügyi reformot szeretnénk megvalósítani, a több biztosítós modellel. Ezenkívül az egykulcsos adórendszerrel a gazdaság versenyképeségét növelnénk, valamint csökkentenénk a túlzott állami szerepválallást, helyette kisebb, hatékonyabb szolgáltatást biztosítanánk az emberekenek.”

NSzR