Százötven hangos-, és Braille-írásos könyvet kapott a gyengénlátók szövetsége

Akt.:
Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) elnöke a hangos- és Braille-könyvek átadásán a szövetség budapesti székházában 2018. szeptember 5-én. Mellette Puskás Kata Szidónia, a Bodor Tibor Kulturális Egyesület elnöke (j) és Helle Maximilian ötletgazda, Bodor Tibor unokája (b). A Bodor Tibor Hangoskönyvtár és a Braille-Könyvtár 100 hangos- és Braille-könyvet kapott az olvasás világnapja alkalmából.
Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) elnöke a hangos- és Braille-könyvek átadásán a szövetség budapesti székházában 2018. szeptember 5-én. Mellette Puskás Kata Szidónia, a Bodor Tibor Kulturális Egyesület elnöke (j) és Helle Maximilian ötletgazda, Bodor Tibor unokája (b). A Bodor Tibor Hangoskönyvtár és a Braille-Könyvtár 100 hangos- és Braille-könyvet kapott az olvasás világnapja alkalmából. - © MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest – Százötven új hangos-, illetve Braille-írásos könyvvel gyarapodott a Bodor Tibor Kulturális Egyesület (BTKE) felajánlása nyomán a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) budapesti könyvtára.

A könyvek elkészítése alkalmából megtartott szerdai sajtótájékoztatón Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke hangsúlyozta: az idén százéves szervezet célul tűzte ki, hogy a jubileum alkalmából száz-száz hangos-, illetve Braille-írásos könyvvel szaporítják a könyvtár állományát. Ebből adtak át most százötvenet.

Kata Szidónia, Bodor Tibor színművész unokája, a BTKE képviselője azt hangsúlyozta, hogy több mint ötszáz önkéntes segítette a könyvek elkészítését, a többi között felolvasással, illetve a kiadványok szerkesztésével. Felidézte, hogy Bodor Tibor egymaga 514 könyvet rögzített az MVGYOSZ részére, ami a teljes könyvtári címjegyzék mintegy negyed része. Az egyesület kulturális műsorok szervezését is tervezi.

braillePáll Erika, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) könyvtárának vezetője az egyik újonnan kapott Braille-könyvet olvassa a szövetség budapesti székházában 2018. szeptember 5-én. A Bodor Tibor Hangoskönyvtár és a Braille-Könyvtár 100 hangos- és Braille-könyvet kapott az olvasás világnapja alkalmából. | MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kocsis András, a Kossuth Kiadó vezetője arról szólt, hogy eddig 260 hangoskönyvet jelentettek meg üzleti alapon. Ugyanakkor szívesen hozzájárulnak a szövetség könyvtárának gyarapításához is – mondta.

Kérdésre válaszolva Nagy Sándor azt mondta, hogy a kiadó 25 hangoskönyv átadását vállalta az MVGYOSZ részére, illetve biztosították a hangoskönyvek rögzítéséhez az önkéntesek számára a köteteket.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek