Száznál is több alkotó Debrecen belvárosában

Száznál is több alkotó Debrecen belvárosában
Debrecen – Az „OKIT” Országos Képző- és Iparművészeti Társaság 2012. évi országos kiállítása tekinthető meg ezekben a napokban a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában.

Az OKIT ma Magyarországon a legnagyobb olyan civil szervezet, mely a nem hivatásos, úgynevezett autodidakta alkotókat országos szinten összefogja, képviseli. 1990 óta működik, jelenleg több mint 300 tagot számlál, zömében festőket, de szobrászok, keramikusok, és más műfajok képviselői is megtalálhatók közöttük – olvasható a kiállítás sajtóanyagában.

A tárlaton több mint száz alkotó mutatkozik be egy-egy munkával. A technikák sokfélesége jellemzi a kiállítást. A többnyire olaj-, akvarell, akril-, pasztellképek mellett megtalálhatók izgalmas, vegyes technikájú alkotások, kisplasztikák, csipke- és tűzzománcmunkák. A tárlatot Pilaszanovits Irén művészettörténész rendezte – derül ki az ismertetőből.

Elismerések

Az OKIT 2012. évi országos kiállításán a Magyar Művelődési Intézet díjában részesült Schéffer Anna, Ködmönné Janka Erzsébet és Várkonyi Gábor. Az Országos Képző- és Iparművészeti Társaság díját Vincze Zsuzsanna, Bacsó Márta, Deák-Veres Mari kapta.

 

A tárlat július 20-ig tekinthető meg, hétköznapokon 10-17 óráig a Kossuth u. 1. alatt.