Százmilliók a madarak biztonságáért

Debrecen, Hortobágy – A madarak biztonságát szolgáló fontos természetvédelmi, illetve természeti értékek hosszú távú megőrzését jelentő beruházás befejezéséről tartott tájékoztatót a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatósága és az E.ON szerdán.

A több mint 650 millió forintos projekt keretében bő két év alatt elektromos szabadvezetékeket váltottak ki földkábellel, illetve a középfeszültségűeket alakították természetbaráttá. A munkálatok során 17,1 kilométer légvezetéket szüntettek meg és 18,7 kilométer földkábelt építettek. 2 ezer 280 darab madáreltérítőt helyeztek ki 88 kilométeres szakaszon. A projekt keretében összesen 160,8 kilométer vezetékhosszon történtek beavatkozások, amelyek 1888 darab oszlop szigetelését jelenti, de speciális madárkiülők és fészektartókat is szereltek fel. A munkálatokat eredményeként minimalizálták, valamint meg is szüntetették a madarak áramütés okozta pusztulása, sebesülése kockázatát.

Címkék: ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés