Százhúszezret nyúltak le a vendégüktől, alaposan bevásároltak belőle

Derecske – A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlottak ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

Az I. rendű és a II. rendű vádlott élettársak, szívességi lakáshasználóként élnek egy derecskei házban. 2017. október 13-án az esti órákban a sértett összeveszett élettársával, italozni akart, ezért magához vette az otthonukban lévő 120.000 Ft készpénzt, és az éjszakát Derecskén, ismerősöknél töltötte. Másnap, október 14-én délelőtt további italfogyasztást követően az egyik ház udvarán meglátta ismerősét, ezért oda bement. A sértett itt találkozott az I. és a II. rendű vádlottal. Beszélgetni és inni kezdtek, majd a sértett a ház udvarán, egy széken ülve elaludt.

Ezt kihasználva a II. rendű vádlott átnézte a férfi ruházatát, abban pénzt keresett, és a kabátja belső zsebében megtalálta a 120.000 Ft-ot, amit el is vett. A pénz elvételénél jelen volt az I. rendű vádlott is, majd a 6 db 20.000 Ft-os bankjegyet a II. rendű vádlott átadta az I. rendű vádlottnak. Ezt követően mindketten elmentek, és Derecskén több boltban nagyobb összegű árut vásároltak. A délután folyamán Debrecenbe utaztak, ahol szintén a sértettől ellopott pénzből vásároltak ruhaneműt és használati tárgyakat, majd taxival mentek vissza Derecskére.

A vádlottak az eljárás során visszafizették a 120.000 Ft-ot, így a sértett kára megtérült.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlottak ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon – olvasható az ügyészség honlapján. A vádiratban a többszörös visszaeső II. rendű vádlott vonatkozásában fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, míg az I. rendű vádlott kapcsán felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.