Százhússzal érkezett a gyors Ebes és Debrecen között, kis híján tragédia lett a vége

Teherautóval ütközött egy vonat Ebesnél tavaly szeptemberben
Teherautóval ütközött egy vonat Ebesnél tavaly szeptemberben - © Fotó: Matey István
Debrecen, Ebes – A debreceni férfi a piros jelzés ellenére hajtott fel teherautójával a sínekre, a mozdony a jármű platóját kapta el. Szerencsére mindenki épségben megúszta a tavaly szeptemberi balesetet.

2016. szeptember 23-án 12 óra 20 perc körül a vádlott tehergépkocsival Ebes külterületén egy földúton haladt a 4. számú főút irányába, ezért át kellett haladnia az Ebes és Debrecen között lévő vasúti átjárón.

A debreceni férfi 12 óra 23 perckor érkezett a vasút-közút kereszteződéshez, ahol fénysorompó működött, villogó piros jelzést adott. A vádlott a tiltó jelzést figyelmen kívül hagyva behajtott az átjáróba, azonban ahhoz már nagyon közel járt a 120 km/óra sebességgel Ebes felől Debrecenbe közlekedő gyorsvonat.

A mozdonyvezető észlelve a vádlott magatartását, hangjelzést adott és gyorsfékezett, ennek ellenére a mozdony bal oldalával nekiütközött a tehergépkocsi platójának bal oldali hátsó részéhez – olvasható a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közleményében.

eb3

Fotó: Matey István

Az ütközés következtében személyi sérülés nem történt, azonban a tehergépkocsiban és a mozdonyban anyagi kár keletkezett.

A vádlott KRESZ szabályszegésével veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban pénzbüntetés kiszabását indítványozta.


Teherautóval ütközött egy vonat Ebesnél, centiken múlt a tragédia

Egy vasúti átjárót keresztez az a behordóút Ebesnél, ahol egy teherautó és egy személyvonat karambolozott péntek délután.