Százak az egészségnapon Földesen

12 csapat vívott szív-tusát
12 csapat vívott szív-tusát - © Fotó: Péter Imre
Földes – Sok érdeklődőt vonzott a Földes Nagyközségi Népfőiskolai Egyesület Szívünk Napja címmel február elsején megszervezett egészségnapja.

A Karácsony Sándor Közösségi Házban Dr. Varga István a DE Klinikai Központjának adjunktusa előadásában a szív és érrendszeri betegségek megelőzésével kapcsolatos feladatokat, a kezelés és gondozás kérdéseit elemezte.

Előadását követően 12 civil szervezet és közösség ötfős csapata vívott- a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapatának győzelmét hozó szív-tusát. A szívvel kapcsolatos játékos egészségügyi, zenei, irodalmi vetélkedésbe Berettyóújfalu és Nagyrábé népfőiskolai csapatai is beneveztek.

Idősek, fiatalok is kíváncsiak voltak egészségükre | Fotó: Péter Imre            Idősek, fiatalok is kíváncsiak voltak egészségükre | Fotó: Péter Imre ©

 

A kora estig tartó szív-tusa alatt több generáció élénk érdeklődése kísérte a különböző egészségügyi szűrővizsgálatokat. Az egészségnap zárásaként Fazekasné Balogh Piroska tartott Chi Kung aktivizáló bemutatót.

A szombati egészségnap a Népfőiskola Civil- Egészség- Híd című egy éves programjának részeként a nagyközség lakosságának egészségben töltött évei számának növelését szolgálta.

HBN- Péter Imre