Száz méterrel toldották meg 25 millió forintért: jobb lett autózni a Csárda úton

Száz méterrel toldották meg 25 millió forintért: jobb lett autózni a Csárda úton
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Közel 25 millió forintból a korábban megépült szakasz folytatásaként 100 méter hosszan készült el a szilárd burkolat és a szennyvízelvezető rendszer a Csárda úton. A csapadékvíz-elvezetés kiépítésére nem került sor, mivel az az első ütem kivitelezése során már 350 méter hosszban megvalósult. Komolay Szabolcs alpolgármester szerint ez a beruházás jelentős lépés a térség életében.

– A Csárda utca tulajdonképpen a Diószegi utat köti össze a Monostorpályi úttal, ezzel az egyik legforgalmasabb és legfontosabb gyűjtőútja kertségnek. A Kertségi Fejlesztési Programot azzal a szándékkal hívta életre a város, hogy a külső részeken lévő területeket is fejleszteni tudja: ebbe többek között beletartozik a csapadékvíz-elvezetés megoldása, a földút-stabilizáció, kerékpárutak építése, nagyfelületű aszfaltozás, valamint a lakossági kezdeményezésre önkormányzati forrásból megvalósuló kertségi útépítés is – mondta.

cs2

Fotó: Derencsényi István

Az aszfaltozásnak ezzel nincs vége, az anyagiak függvényében tovább folytatják a munkálatokat – ígérte a városatya.

cs3

Fotó: Derencsényi István

HBN–MSZ


Fotók: Javítják az egyik legforgalmasabb debreceni utat

Nagyfelületű aszfaltozási munka kezdődött csütörtökön a Szoboszlói úton, mely várhatóan április végéig tart; ideiglenes forgalomkorlátozásra, sávlezárásra, sebességkorlátozásra, a csatlakozó utcákban az egyirányúsítás ideiglenes feloldására számítsanak az arra közlekedők!