Szavazhatunk Varga Klári elismeréséért

Akt.:
Varga Klári
Varga Klári - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen - A Csokonai Színház egyik művészére, Varga Klárira is szavazhatunk augusztus 24-éig, hogy elnyerje a Kaszás Attila-díjat.

Az elismerést 2008-ban alapították és a fiatalon elhunyt névadó szellemi hagyatékának ápolását tűzték ki célul vele. Olyan magyar ajkú színészeket díjaznak, akik Kaszáshoz hasonlóan sokat tesznek társulatuk közösséggé formálásán.

A díj első körében a magyar nyelven játszó társulatok javasoltak egy-egy főt maguk közül. A második körben a nomináltak szavazták meg a tovább jutó három színművészt. Köztük Varga Klárit, akit öt éve láthatunk a debreceni teátrum deszkáin. Idei emlékezetes alakításai, a Ha álom az élet – George Sand nyomán főszerepe, illetve A. P. Csehov Három nővérének Olgája. A megméretés harmadik körében a döntés a közönségé.

Voksolni itt lehet.

HBN


„Életem második felében kaptam a gyermekáldás ajándékát és az otthonra, utamra találásét”
Debrecen - Vallja, azért működhet az élete, mert igazán „együgyű”. Interjú Varga Klárival, a Csokonai Színház Jászai Mari-díjas színművészével. Nem akart színész lenni. Most nem akar semmi más lenni. Önmaga sikerének keresésétől szenvedett. Ma a közösség teremtette eredmény a legbecsesebb kincse....