forma-1

2020.05.07. 07:15

Häkkinen: Vettel jövője a motivációjától függ

A kétszeres világbajnok finn Mika Häkkinen szerint alapvetően hosszú Forma-1-es karrier áll még a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel előtt, de a folytatás csak a német versenyző személyes motivációján múlik.

03/10/2020 - Sebastian Vettel of the Ferrari team doing the track recognition before the opening of the Formula One 2020 season in Melbourne, Australia, at the Albert Park Circuit. Photo: Duda Bairros / AGIF

Forrás: AFP / AGIF

Fotó: Duda Bairros

„Ennyi idősen

még több éven keresztül tagja lehet az F1-es mezőnynek, és ha ezután az idény után is versenyezni akar még, akkor nagy erősítés lesz bármelyik csapat számára”

- nyilatkozta az 51 éves Häkkinen, aki 1998-ban és 1999-ben nyerte világbajnoki címeit.

A 32 esztendős Vettel szerződése az idei év végén jár le a Ferrarinál, de már a pilóta és az olasz istálló is jelezte, hogy alapvetően hosszabbítani szeretne,

ám az új megállapodás időtartama még kérdéses.

Häkkinen a koronavírus-járvány miatt el sem rajtolt idei szezonban a címvédő és hatszoros világbajnok brit Lewis Hamiltont (Mercedes) tartja a vb-cím esélyesének.

„Nagyon érett versenyző, aki alig, vagy egyáltalán nem követ el hibát, kívül-belül mindent tud az autójáról, és folyamatosan tanul”

- jelentette ki a finn. Hozzátette:

ha a Mercedes újfent egy gyors és ugyanakkor megbízható autót ad Hamiltonnak, akkor a többieknek nagyon nehéz lesz felvenni a brit tempóját.

A világjárvány miatt törölt vagy elhalasztott 10 futam után az idei első verseny július 5-én az Osztrák Nagydíj lehet, ami után következne július 19-én a Brit, majd augusztus 2-án a Magyar Nagydíj.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában