Szaunatörténelmet írtak a debreceni lányok

Szaunatörténelmet írtak a debreceni lányok
© Fotó: Kovács Péter
Soesterbeg – Hetedik helyen végzett a párosok versenyében Szép Boglárka és Végh Tímea a szaunamesterek világbajnokságán – az Aufguss WM-en – a hollandiai Soesterbergben. Szombaton az egyéni és páros kategóriákban megtartott döntőkben nyolc-nyolc versenyző mérte össze tudását.

Mint arról már hírt adtunk, a debreceni hölgyek jelmezbe bújva, vetített képekkel illusztrálva, zenével, illatokkal, törölközőpörgetéssel teljessé téve Hamupipőke történetét adták elő a 180 fős szaunaszínházban. A két debreceni szaunamester egyébként igen népszerű volt a több ezres közönség körében. Bármerre jártak a világversenynek otthont adó hatalmas wellnessközpontban, lépten-nyomon gratuláltak nekik, váltottak néhány szót velük.

Fotó: Kovács Péter Fotó: Kovács Péter ©

Végh Tímea és Szép Boglárka teljesítményével szaunatörténelmet írt Magyarországon, hiszen a világ legrangosabb versenyén mindezidáig még a döntő közelébe sem kerültek magyar versenyzők. A zsűri egyebek mellet a témát, az előadók közötti összhangot, az előadásmódot, a higiéniai szempontokat és az illatokat pontozta. A világverseny egyénijében cseh győzelem és lengyel második-harmadik hely született, míg a párosok versenyében olasz győztest avattak. Itt a második helyet a házigazda hollandok, a harmadikat a dánok szerezték meg.

HBN


Végh Tímea a soesterbergi vb-n
Soesterberg - Két magyar is bemutatta produkcióját a világ legrangosabb szaunamester-versenyén csütörtökön, de pénteken sem maradtunk hazai fellépő nélkül. Csütörtök délelőtt Végh Tímea Evita című előadása bűvölte el, délután pedig Végh Tímea és Szép Boglárka Hamupipőke-története hatotta meg a ho...

Fotó: Kovács Péter
Soesterberg - Ria! Ria! Hungária! – Zúgott Végh Sándor debreceni szaunamester világbajnoki produkciója után Hollandia legnagyobb szaunájában. A magyar versenyző „Az én álmom” című 15 perces előadásában Puskás Öcsi sportpályafutását adta elő a válogatott mezébe öltözve, illatokkal, zenével, töröl...