Szatír settenkedik Debrecen utcáin

Akt.:
Szatír settenkedik Debrecen utcáin
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – Legtöbbször a belvárosban, illetve az Egyetem sugárúton bukkan fel az a feketébe öltözött fiatal férfi, aki magát mutogatva riogatja a hölgyeket Debrecen utcáin.

Akár fé­nyes nap­pal is fel-fel buk­kan egy fekete ruhás férfi Debrecen utcáin, aki mu­to­gatja magát – írja a Ripost.

Az említett “mutogatós” a szemtanúk elmondása szerint sapkában és kapucniban rója az utcákat. Többen is beszámoltak már arról, hogy látták az elkövetőt, a történetek pedig egybevágnak. A férfi általában kiszemel magának egy hölgyet, aki egyedül sétál a városban, majd követni kezdi. Ha utoléri áldozatát, és a nő nem veszi észre, még a hátsójába is belemarkol.

A keddi tárgyaláson
Debrecen - Súlyosabb ítéletet kapott az a férfi, aki a vád szerint tavaly októberben megtámadott egy fiatal lányt Debrecenben, és meg akarta erőszakolni, majd elvette a pénzét és elmenekült. Korábban az RTL Klub híradójának is beismerte a támadást, még bocsánatot is kért áldozatától, kedden az ítéle...

Úgy tudni, többen is felismerték, és állításuk szerint állapotánál fogva nem lehet felelősségre vonni a zaklatót, aki feltehetően az édesanyjával él.

Bíróság előtt a Bem téri erőszak elkövetője 2017 májusában
Debrecen - A többszörös visszaeső vádlott szabadulása után nem sokkal követte el a bűncselekményt. Kilencről tíz évre súlyosította a másodfokú bíróság a kirótt fegyházbüntetés mértékét annak a férfinak az esetében, aki tavaly októberben rátámadt egy fiatal nőre Debrecenben, a Bem téren. V. J-t erős...

A Ripost megszólaltatott egy debreceni egyetemista lányt, aki maga is áldozatául esett a férfi szeméremsértő magatartásának:

Mi tavaly szeptemberben sétáltunk a barátnőmmel hazafelé a Nagyerdőben. A játszótérhez közel láttuk meg, mit csinál, igyekeztünk minél hamarabb elmenni onnan, de utánunk jött. Ekkor megláttunk egy járőrt, és kiderült, hogy pont őt keresték. Körbekérdeztem, és a lányismerőseim közel fele találkozott már vele a városban, sokan fényes nappal.”

A rendőrséghez ezidáig két bejelentés érkezett az ügyben, de egyik esetben sem tettek feljelentést. Mindenesetre a korábbi incidensek helyszínén a Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai gyakrabban teljesítenek járőrszolgálatot.