Helyi közélet

2007.11.25. 08:27

A megyehatárig mentek

<p>Nyíracsád – A szemét gond, de a hulladék érték lehet. Ez a mottója annak a tanári kézikönyvnek, amit november végén kaptak azok a pedagógusok, akik diákjaikkal részt vettek a közút által szervezett szemétgyűjtő akcióban.</p>

– A közút képviselői láthatósági mellényeket hoztak a gyerekeknek, valamint kesztyűt, és a hulladék gyűjtésére zsákot is biztosítottak. Négy csoportban indultunk el a felső tagozatosokkal, összegyűjtöttük a falu főutcáin, valamint a közút felügyelete alá tartozó, a faluból kivezető útszakaszokon is az eldobált szemetet. Az egyik csoport egészen a megyehatárt jelző tábláig tisztította meg az út mentét – tudtuk meg Katonáné Katona Erzsébettől, az iskola természettudományi munkaközösségének vezetőjétől, aki Kovács Ferencné, Iglódi Jánosné, Moczok Gyuláné és Moczok Gyula pedagógusokkal vett részt az akcióban.

A résztvevő diákokat a védőmellényeken kívül nemrég ajándékcsomaggal lepte meg az AKSD. Újrahasznosított papírból készült mesefüzetet, kifestőt kaptak a kisebbek, jegyzetfüzetet, hulladékgyűjtéssel foglalkozó prospektusokat a nagyobbak, sőt a szelektív hulladék gyűjtésről szóló oktató CD-t, DVD-t is tartalmazott a csomag, amit az iskola könyvtárában tekinthetnek meg a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában