„Számunkra a támadó egy betegünk”

Miskolc – A megyei kórházi túszdráma helyszínén idézte fel a történteket az osztályvezető főorvos.

Riadalmat keltett egy kórházi beteg Miskolcon kedden este: az intenzív osztályon kezelt ember kitépte testéből az infúziót, majd késsel hadonászott. A kórterem ajtaját magára záró 56 éves garázda férfit mintegy 40 perc elteltével a kórházi személyzet segítségével sikerült lecsillapítani – olvasható a rendőrség által szerdán szerkesztőségünknek megküldött hivatalos közleményben.

Dr. Gaskó Bertalan alezredes, a kommunikációs iroda vezetője arról tájékoztatott, hogy este hét óra után érkezett a bejelentés a megyei kórházból a Miskolci Rendőrkapitányság ügyeletére. Az illetővel szemben – aki a 40 perces rábeszélést követően előjött – a bevetési szolgálat munkatársai testi kényszert és bilincselést alkalmaztak. Sérülése senkinek nem keletkezett. A kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsító férfival szemben garázdaság miatt indult eljárás.

Dr. Ökrös Ilona a B.-A.-Z. Megyei Kórház Központi Anaszteziológiai és Intenzív osztály vezető főorvosa tanúja volt az eseményeknek. Felidézte a félelem óráját. Megfogalmazása szerint számukra a támadó “egy kezelt beteg volt”. A büntetőjogi következmény megítélése nem az ő dolguk…

Nem túszejtő, hanem kórházi garázda

Riadalmat keltett a beteg

Túszdráma a kórházban