Számukra a szezon kihívás és nem kudarc

DEAC női futsal NB1 csapatkép
DEAC női futsal NB1 csapatkép - © Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen, Hajdúböszörmény – A végére elfáradt, ám a meccs háromnegyedében nagyon komoly partnernek bizonyult a DEAC. A házigazda, most már 6 meccse veretlen HTE-vel szemben.

Ősszel most játszottak a legjobban a debreceni lányok – a talán legerősebb keretű alakulat ellen. A 40 perces tiszta játékidejű mérkőzésen a 28. percig 2-0 volt az állás, majd gyors gólváltás történt, a legutolsó találata pedig 4 másodperccel a lefújás előtt született a böszörményieknek. Magyarán jól megdolgoztatták a vendégek a bajnoki címre törő hazaiakat, akik több mint 200 (!) válogatottságot „hordtak össze” a kezdő sorukban… Sikerével jelenleg a HTE vezeti a bajnokságot.


Női futsal NB1, 7. forduló

2016. november 12. Hajdúböszörmény

HTE – DEAC 6-1 (2-0)

HTE: Torma – Tell, Benkő, Pádár, Vígh. Cs.: Bokor, Farkas, Kota, Sebestyén, Czégény, Dancs, Szilágyi. Edző: Quirikó Vivien.
DEAC: Katona – Radics, Urai, Horváth R., Erdős. Cs.: Máriás, Rácz, Tóth, Kertész, Baji, Fekete. Edző: Sólyom Attila.

Gól: Vígh, Pádár (2-2), Tell, Kota, ill. Erdős.

Mérkőzés menete: 1-0, 2-0, 3-0, 3-1, 4-1, 5-1, 6-1.

Sólyom Attila: – A szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtottuk. A lányok maximálisan betartották a taktikai utasításokat. Igazi futsalt játszottunk. Kimondottan jól védekeztünk, de a támadásokra is maradt energia – bár átütőerő már nem mindig volt azokban. A jobb erőkből álló Hajdúböszörmény nem robogott át rajtunk, vállalható vereséget szenvedtünk. Gratulálok ellenfelünknek, sok sikert nekik a bajnokságban!

Urai Bianka csapatkapitány: – Azt mondhatom, hogy szenzációs meccset tudhatunk magunk mögött. Aki ma tőlünk a pályára lépett a legeslegjobbat hozta ki magából. Az első félidő az nálunk dominánsabb volt, mint a második, hisz akkor még erőben sokkal jobban ott voltunk, mint a szünet után. Viszont úgy érzem, hogy végig partiban voltunk, és a szezon legkiválóbb formáját nyújtottuk. A sokat gyakorolt védekezésünk ma rettentően jól bevált. Az ellenfél is rendkívül jó napot fogott ki, és a meccs végéig folyamatosan hajtottak. Rendkívül sok cseréjük volt, így igen sokat forogtak, de úgy vélem bármennyire is szét akarták zilálni a csapatunkat, nem ment ma nekik. Hétről hétre egyre egységesebbé válik a DEAC, és egyre nagyobb az összhang mind a pályán belül, mind azon kívül. A sok kudarc ellenére sem törünk össze. Számunkra ez a szezon egy kihívás, de mindent megteszünk azért, hogy bent maradjunk, és úgy érzem, hogy idővel jönnek is majd az eredmények. A védekezésünket emelném ki, ez rendkívül sokat fejlődött a szezon során, ha ez már tökéletes lesz, akkor onnantól kezdve támadásvariációkkal is bővülhetünk. Végül csak annyit, hogy Hajrá Lányok! Hajrá DEAC!

Radics Ágnes: – Előzetesen biztos voltam benne hogy nehéz meccs lesz. Tudtuk, hogy nyáron szinte a kezdő sorunk átigazolt, mi meg ugye azóta tele vagyunk fiatalokkal, de most már edzéseken is egyre dinamikusabbak vagyunk, és terveztük, hogy végre a saját maximumunkat kihozzuk egy erős ellenféllel szemben is. Ez hála az égnek összejött, de most ennyire volt elég. Ezért az eredményért és főleg a játékunkért nincs mit szégyenkezni. Még nem állunk azon a szinten, hogy egy Böszörménnyel vegyük fel a versenyt. A korábbi nagy vereséget hozó pár meccshez képest előrelépésnek érzem, hogy most már végig koncentrálunk. Voltak hibák és elkerülhető gólokat is kaptunk, de nem törtünk meg, és minden másodpercben hajtott minden játékosunk, aki pályára került. Az ellenfélnél egy Pádár, egy Vígh vagy Tell, Benkő, mind sokszoros válogatottak, elképesztő ez a sora a HTE-nek. Ha nyomást akartak ránk gyakorolni, őket kellett beküldenie az edzőnek, és bár volt, hogy nagyon átmentek rajtunk, de nehezen kerültek helyzetbe az esetek többségében.

Erdős Edina: – Levegő éppen volt a lefújás után is, azzal nem volt probléma, de kellett vagy 10 perc megnyugvás meccs után (arra utalva kérdeztük „Hercit”, hogy ő és Bia, meg Ági szinte csere nélkül rakkolták végig a meccset – a szerk.). Nagyon jó csapat ellen játszottunk, ezért védekezésben igyekeztünk maximálisan figyelni, ami okozott is egy kis fejtörést az ellenfélnek. Ennyivel azonban jobbak, de egy izgalmas meccsen tisztességesen kaptunk ki… A gólom során hátulról kaptam egy jó indítást, amit kapu felé vezettem és Máriás Nikivel kettő az egyben vittük a kapusra (amit a héten gyakoroltunk is edzéseken). Én a végén lepasszoltam neki, de ő még nem tudta kapura rúgni, ám visszakerült hozzám a labda, amit már csak be kellett pakolni a kapuba…

A HTE az eddigi 5 meccséből 3-at megnyert és 2-t döntetlenre adott (most már 6-2 az arány), vagyis az egyik legjobb formában lévő magyar élvonalbeli gárda fogadta a DEAC-ot szombaton délután. A debrecenieknek ugyanakkor minden mérkőzés kihívás, hiszen papíron minden csapat erősebb náluk. Tudjuk azt is, hogy a tavalyi, tavasszal nagy meglepetéseket is okozó DEAC-ból (amely akkor éppen a HTE-t ütötte el a jobb pozíciótól a bajnoki rájátszásban) 4 játékos igazolt nyáron Böszörménybe az alapemberek közül. Mindkét gárdában volt tehát bizonyítási vágy, kinek ezért, kinek azért. Az más kérdés, hogy végül a nyári átigazolók közül senki sem játszott pár percnél többet a hazaiaknál, hiszen a bombaerős Hajdúböszörmény sokáig küszködött az idény eddigi legjobb játékát bemutató DEAC ifjoncai ellen, és bizony a legjobbakat sokat pályán kellet tartania Quirikó Vivien trénernek. Az viszont Sólyom Attila, a DEAC edzőjének és a debreceni keretnek az utóbbi időszakban elvégzett munkáját dicséri, hogy a pár hete még összeomló, egy-két nagy zakóba is belefutó csapat az egyértelműen nagyobb tudású ellenfelek ellen is tartással bír most már.

A meccsen a DEAC-ból mindenki kitett magáért, ám Urai Bianka csapatkapitányt és Erdős Edinát külön dicséret illeti, hiszen alig tudták őket tartani a hazaiak, akik a végéig kapartak, csúsztak, nagyon akartak – és nem utolsó sorban a klasszisaikat a meccs nagy részében pályán tartották, így tudták a hajrára bebiztosítani a sikerüket. Radics Ági is remekelt, minden tapasztalatát bevetette, ám a fiatalok is dicséretet érdemelnek. Kapusunk, Katona Barbi, aki még mindig szemtelenül fiatal, talán egy-két gólba tartó lövést – nagy szerencsével – védhetett volna, ám elkövetett pár kivételes bravúrt is.

A meccs krónikájához tartozik, hogy a gólerős Horváth Viktória ezúttal sem játszott a DEAC-nál, míg névrokona, a helyén kezdő Horváth Renáta sokadszorra sérült meg mérkőzésen (ugyanott). Úgy tűnik, hogy a teljes gyógyulása érdekében nem kerülheti el a térdműtétet… Jobbulást kívánunk, Reni!

A következő fordulóban Debrecenbe jön a miskolci Vénusz gárdája. Az eddigi tapasztalatok fényében igen érdekesnek ígérkező meccset (bárki nyerhet, nagyjából hasonló erők küzdenek meg majd) november 20-án, vasárnap, este 20.00 órakor rendezzük a DESOK-ban (egyetemi sportcsarnok, Dóczy u.).

hirdetés