Számítanak-e fővesztésre az igazgatók Debrecenben?

Számítanak-e fővesztésre az igazgatók Debrecenben?
A választási kampány hevében szinte nem múlik el nap olyan politikusi nyilatkozat nélkül, ami a kormányváltást követően személycseréket és felelősségre vonást helyez kilátásba. De mit gondolnak (persze név nélkül) erről az érintettek?

Az államigazgatás helyi szintjein dolgozó vezető munkatársak számítanak-e fővesztésre a voksolás után?
A Napló által megkérdezett „közszolgák” elméletileg egyetértenek abban, hogy politikai kurzusváltások idején a szakmát hagyni kellene nyugodtan dolgozni, gyakorlatilag azonban nagyon is elképzelhetőnek tartják, hogy jön az új klientúra, és legkésőbb a nyár elején kénytelenek lesznek átadni a bársonyszéket a helyükre delegált bizalmi embereknek

Bár ez nem lesz egyszerű, hiszen 2008 nyarán a főtisztviselőket hat évre szóló szerződéssel nevezték ki, ami eléggé bebetonozza őket a pozíciójukba.

Ez állítólag azt jelenti, hogy ha mondjuk egy regionális igazgatót idő előtt akarnak felállítani, az nagyságrendileg 10 és 20 millió forint körüli összegbe kerül az állami költségvetésnek.

Más vélekedések szerint a több évre szóló kinevezés önmagában nem lenne baj, csak azt nehéz garantálni, hogy ezekbe a székekbe valóban szakemberek, és véletlenül se „pártkatonák” üljenek.