Szamba-királynő lehet a 7 éves kislány

Szamba-királynő lehet a 7 éves kislány
Engedélyezte egy Rio de Janeiro-i bíróság szerdán, hogy egy hét éves kislány legyen az egyik szamba-iskola “királynője” a vasárnap kezdődő karneválon.

Julia Lira  fellépése ellen gyermekvédelmi csoportok tiltakoztak, akik elfogadhatatlannak tartják, hogy egy kislány vállalja a hagyományosan erotikus szerepet.

A Viradouro  szambaiskola vezetője, a kislány édesapja megígérte, hogy a hagyományoktól nemcsak a vezető táncos korát illetően térnek majd el és Juliara nem adnak majd kihívó ruhát, hanem inkább “gyermeki ártatlanságát” hangsúlyozzák majd. A karneválon egyébként az a szokás, hogy az egyes tánciskolákat felvezető szamba-királynő, egy ledéren, csaknem meztelenül öltözött nő.

Julia a karneválok történetének legfiatalabb szamba-királynője lesz. Az eddigi rekordot egy 12 éves kislány tartotta, aki hat évvel ezelőtt vezette iskolája táncosait. A szambások között egyébként mindig nagy a tülekedés azért, hogy ők legyenek a “királynők“, mert ez rangot és lehetőségeket jelenthet a karrierjük szempontjából.További hírek a Nagyvilág kategóriából

Sporthírek