Szállodaszövetség: Kár érné a szállodákat, ha elmaradna a tűzijáték

Nem tenne jót a fővárosi szállodák forgalmának, ha a kormány lemondaná az augusztus 20-i tűzijátékot.

Ráadásul, akik a helyszínen nézik meg az eseményt, annyit költenek, hogy az abból befolyó adóbevételek fedeznék a tűzijáték költségeit – mondta a Független Hírügynökségnek szerdán Erdei János, a Magyar Szállodaszövetség elnöke.

Erdei János elmondta: a fővárosi Duna-parti szállodákban ilyenkor sok olyan vendég van, aki direkt az augusztus 20-i programok, köztük a tűzijáték miatt érkezik Budapestre. Amennyiben a kormány úgy dönt, hogy ebben az évben elmarad a tűzijáték és az arra szánt összeget az árvízkárosultak kapják, 150-200 vendégéjszaka maradhat el az érintett szállodákban. Ráadásul az is előfordulhat, hogy aki most lemarad erről az élményről, az a következő években nem jön el a magyar fővárosba ebben az időszakban – tette hozzá a Szállodaszövetség elnöke.

A Magyar Szállodaszövetség lehetőségeihez mérten segíti az árvízkárosultakat

Erdei János szerint a tűzijáték elmaradásával megspórolt összeg elképzelhető, hogy kevesebb annál az adóbevételnél, amely a helyszínen elköltött pénzekből befolyna. A szakember hozzátette: a Magyar Szállodaszövetség lehetőségeihez mérten segíti az árvízkárosultakat. Eddig már 50 tagszálloda jelentkezett és azt ajánlották fel, hogy egy hétig térítésmentesen látnak vendégül árvízkárosult családokat. Több olyan szálloda is van, ahol gyerekeket várnak, kísérőikkel együtt. A Magyar Szállodaszövetség elnöke szerint a döntéshozóknak mérlegelnie kellene, hogy nem árt-e többet a tűzijáték elmaradása, mint amennyit használ.

– Független Hírügynökség –