FAG

2019.05.08. 08:24

Kitárult a munka titokzatos világa

Ma már versenyképességi tényező, ha egy cég odafigyel a dolgozók igényeire is. Ugyanis igazán kiemelkedő szakmai teljesítményt akkor lehet nyújtani, ha kiegyensúlyozottak mind a munkahelyi, mind a családi körülmények.

Fotó: FAG Magyarország Ipari Kft.

Ennek az egyensúlynak a megteremtésében vállalt fontos szerepet az FAG Magyarország Ipari Kft., amikor csatlakozott a Muti hol dolgozol! mozgalomhoz. A kezdeményezés lényege, hogy legyen minden évben egy olyan nap, amikor a gyerekek bepillanthatnak a felnőttek izgalmas világába és egy teljes napot tölthetnek el együtt. A világ egyik vezető technológiai vállalata, a Schaeffler debreceni gyárába 25 gyerek érkezett, hogy megnézzék, hogy szüleik hogyan járulnak hozzá a jövő mobilitásához. Az FAG a Schaeffler kúpgörgős csapágy gyártásának európai központja, havonta több mint 2.000.000 darabot gyártanak és szállítanak a világ minden pontjára autógyártó cégeknek, és ipari felhasználásra is. Így büszkén mutatták meg a fiatal érdeklődőknek, hogy milyen modern technológiákkal, automatizált megoldásokkal dolgoznak.

– A legtöbb gyerek nem ismeri a szülei munkahelyét, és nem lát bele a hétköznapjaikba, ezért is csatlakoztunk szívesen ehhez a kampányhoz, és nyitottuk ki a kapuinkat a kicsik előtt – fejtette ki Szabó Péter, a Schaeffler csoporthoz tartozó FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója. – Ez a nap nagyszerű alkalom volt arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek a szüleik munkahelyi közegével, hogy mivel foglalkoznak nap mint nap. Ez jelentősen hozzájárulhat a gyerekek jövőképének formáláshoz és a családi kötelékek erősítéséhez, hiszen a legtöbben példaképként tekintenek a felmenőkre. A gyerekek jelenléte felpezsdítette a munkahelyi légkört, és bízunk benne, hogy nekik is maradandó élményt jelentett.

A gyerekek nemcsak egy egyszerű gyár- és irodalátogatáson vehettek részt, hanem játékos módon ismerhették meg szüleik munkahelyét. Mivel a vállalat a csúcsminőség, a kiemelkedő technológia és a kimagasló innovációs készségek zászlóshajója, így a 3D nyomtatást, a mikroszkópos vizsgálatot is kipróbálhatták, és azt is megnézhették, milyen csapágyak, hogyan gördülnek le a gyártósorról. A közös ebéd után emlékfákat ültettek az üzem területén, valamint kreatív kézművesprogramok is várták őket.

 

Az FAG Magyarország Ipari Kft. azonban nem csak ezzel az egy nappal járul hozzá a munka-magánélet egyensúly kialakításához. Számos olyan rendezvényt szerveznek, amelyen a munkavállalók a családtagjaikkal együtt vehetnek részt, illetve nagyvonalú támogatási rendszerrel segítik a dolgozókat. A családi napon például a gyár megismerésén túl színes programokkal is kedveskednek kicsiknek és nagyoknak, a leendő házasulandó és gyermeket váró párokat megjutalmazzák, továbbá kulturális és sport rendezvényekre is rendszeresen biztosítanak belépőjegyet munkavállalóik és családtagjaik számára. Hozzájárulnak a gyerekek nyári táborozásához is, és a szülésből visszatérő anyukáknak megpróbálnak olyan munkarendet biztosítani, amivel teljes-értékű anyaként állhatnak helyt otthon. A FAG a nagyobb gyerekekre, az ő jövőjükre is gondol, mert fontosnak tartja az utánpótlásnevelést. Már több mint tíz éve léptek be a duális képzés rendszerébe, hiszen úgy vélik: mint egy háznál, úgy egy cégnél is jó alapokra lehet csak építkezni, hogy az hosszútávon fennálljon.

- PR-cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában