Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.04. 15:59

Új vonalban a Jósa András Oktató Kórház

<p>Nyíregyháza - A közel húszéves, elavult telefonközpontot egy modern adat–és hangviteli rendszer váltja föl.</p>

Szerdán délelőtt történt meg annak az új infokommunikációs rendszernek az ünnepélyes átadása, amelynek révén a Jósa András Oktató Kórházban egy több szolgáltatással rendelkező IP – alapú telefonközpont jött létre.

A 140 millió forintos beruházás kivitelezője a Synergon Informatikai Nyrt. és a Cisco Magyarország, de az informatikai hálózat fejlesztésére közel 200 millió forintot a kórház is fordított. – Az intézményben eddig működött, gyakran eklektikus, átláthatatlan telefonközpont és számítógépes rendszer elavultsága megnehezítette a napi munkát, ezért elengedhetetlen volt a belső infrastruktúra fejlesztése –mondta el dr. Pikó Károly főigazgató.

– Az új rendszer már nem csak a gyors belső információcserét teszi lehetővé, hanem egy ügyeleteshívó–rendszert is, valamint elérhetőek lesznek más, megyei fenntartású intézmények rendszerei. Az innovatív hálózati megoldás révén a kapcsolattartás leegyszerűsödik, ami egyben költségmegatakartást is jelent a kórház számára.

További friss hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!