Szalah nélkül halovány volt Egyiptom

Akt.:
Szalah nélkül halovány volt Egyiptom
© Fotó: AFP
Jekatyerinburg – A sokkal veszélyesebben futballozó Uruguay az utolsó pillanatban nyerte meg a mérkőzést.

A mérkőzés előtt minden szurkolót az foglalkoztatott, hogy a Bajnokok Ligájában megsérült Mohamed Szalah vajon kezdőként fut-e ki, de Héctor Cuper, az egyiptomiak szövetségi kapitánya végül nem kockáztatta meg a születésnapos középpályás játékát. Uruguay viszont a legjobb kezdőcsapatával állt fel, elől a félelmetes Cavani-Suarez csatársorral.

FBL-WC-2018-MATCH2-EGY-URUFotó: AFP

A celeste bizakodva várhatta az Egyiptom elleni meccset, mivel a dél-amerikai együttes világbajnokságon még sosem kapott ki afrikai gárdától. Héctor Cúper döntése nem nélkülözte a logikát, hiszen nagy valószínűséggel ez a mérkőzés számított a legkevésbé Egyiptomnak, inkább majd az oroszok elleni mérkőzésen és a szaúdiak elleni gólkülönbségen múlhat a fáraók sorsa.

Kevés momentum

Mindkét együttes óvatosan, a biztos védekezésre helyezve a hangsúlyt kezdett, emiatt nem túl eseménydús első húsz percet láthattak a nézők. Mindkét oldalon egy-egy próbálkozás volt, Cavani, majd Trezeguet lövése sem hozta a szívbajt a kapusokra.

FBL-WC-2018-MATCH2-EGY-URUFotó: AFP

Csendesen csorgott a mérkőzés, látszott, hogy az egyiptomiak Szalah hiányában a kósza kontráikban bíztak, átadva a kezdeményezést a fehérben játszó ellenfélnek. Az uruk felismerve a helyzetet egyre veszélyesebbé váltak, és a kezükbe vették a mérkőzés irányítását.

FBL-WC-2018-MATCH2-EGY-URUFotó: AFP

A 24. percben Suarez lőtt az oldalhálóba ordító helyzetben, majd Vecino lövése kerülte el a kaput. A 39. percben Godin kígyózott át az egyiptomiakon, de passzát Arrascaeta nem tudta átvenni, ezzel odalett a helyzet. Ezen kívül semmi említésre méltó nem akadt, így 0-0-val mentek szünetre a csapatok.

Uru fölény

Fordulás után rögtön előnybe kerülhetett volna Uruguay, de Suarez közeli lövésénél a mezőny legjobbja, el-Senavi ismét óriásit védett. Továbbra sem változott a játék képe, az uruk mentek előre, Egyiptom pedig védekezett. A 88. percben az afrikaiakat még megmentette Fortuna, de Gimenez utolsó előtti percben esett fejesénél elhagyta őket a szerencséjük, így megérdemelten nyert Uruguay (0-1).

MSZ


Budapest/Jekatyerinburg - Az uruguayi válogatott a 89. percben esett góllal nyert pénteken Egyiptom ellen Jekatyerinburgban, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság A csoportjának 1. fordulójában. A négyes másik meccsén, csütörtökön a házigazda oroszok 5-0-ra verték a szaúdiakat. Eredmény: ...

Moszkva - Több mint kétmillió látogató érkezett Oroszországba a labdarúgó-világbajnokság alkalmából - jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője pénteki moszkvai sajtóértekezletén. Zaharova közölte, hogy Vlagyimir Putyin elnök meghívására Oroszországba érkezik majd Antón...