Szakértői szemmel: Halmai egyszerre Brazília- és Argentína-szurkoló is

Halmai Gábor
Halmai Gábor - © Forrás DigiSport
Debrecen – Az egykori válogatott labdarúgó, Halmai Gábor azért szorít, hogy Messi nagyot alkosson nemzeti színekben.

vb. A kilencvenes-kétezres évek meghatározó magyar labdarúgója volt Halmai Gábor, aki pályafutása alatt megfordult a Videoton, a Honvéd, a belga Ekeren, az MTK és az izraeli Hapoel Tel-Aviv színeiben is. A korábbi kiváló középpályás a dél-amerikaiak meccseit várja a legjobban.

Régi szimpátia

– A brazilokkal már gyerekkorom óta szimpatizálok – kezdte mondandóját a háromszoros magyar bajnok Halmai. – Ugyanakkor Lionel Messi miatt az argentinoknak is nagyon szurkolok.

Tudom, ez úgy hangzik, mintha valaki a Fradinak és az Újpestnek is drukkolna, de nagyon szeretném, ha végre egy nagy tornán is kijönne a lépés Messinek, és nem menne el végleg a kedve a válogatottságtól”

– fogalmazott a sportember, akitől megkérdeztük, Argen­tína világbajnoki győzelme esetén végleg felülmúlná-e a Barcelona vezére az „isteni” Diego Maradonát.

Imádta Maradonát is

– Minden kornak megvannak a kiemelkedő játékosai, akiket igen nehéz lenne egymáshoz mérni. Nekem kiskoromban természetesen, ahogyan sokaknak, Maradona volt a mindenem, ahogy ma pedig csodálom Lionel Messi játékát. Szeretném, ha utóbbinak összejönne az a siker, amit a klubfutballban már többször is elért – mondta Halmai Gábor, aki arra számít, hogy a támadó foci fog dominálni a világbajnokságon is.

– Remélem, továbbra is ebbe az irányba tart a labdarúgás. Korábban voltak korszakok, amikor a szervezett, védekező focit nyomta a többség, de ez szerintem egy darabig nem fog visszatérni. Ami pedig a végső győztes kilétét illeti, azok a csapatok lesznek ott a végjátékban, ahol több „labdaművész” játszik, ők tudják egy villanással befolyásolni az eredményt – mondta Halmai.

TN


Játékosok és az őket kísérő gyerekek az Oroszország-Szaúd-Arábia nyitómeccs előtt
Moszkva - Magyar gyerekek is szerephez jutnak a labdarúgó-világbajnokságon, az Argentína-Izland mérkőzésen. A szombati találkozón nyolc magyar - két budapesti, valamint egy-egy budaörsi, tóalmási, tatai, kecskédi, nyíregyházi és sződligeti - fiatal kísér játékost a pályára a moszkvai Szpartak Sta...

Vb-2018 - Sima orosz győzelemmel rajtolt a torna
Moszkva - A házigazda orosz válogatott a szaúdiak felett aratott sima, ötgólos győzelmével rajtolt el a XXI. labdarúgó-világbajnokság csütörtökön. A hazai csapat sikere azt jelenti, hogy a rendező ország nemzeti együttesei továbbra is veretlenek a nyitómérkőzéseken, eddig három győzelmük mellett ...