Szakértő szemmel: várható, hogy egyszer minden sorozat véget ér

Tőzsér Dániel
Tőzsér Dániel - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Tőzsér Dániel szerint egy kudarc után fel kell emelni az ember fejét, és dolgozni tovább.

Hétfőn és kedden kiderül, mely csapatok csatlakoznak a hétvégén a legjobb nyolc közé jutottak gárdákhoz az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. Lapunk felkérésére Tőzsér Dániel, a DVSC csapatkapitánya elvállalta, hogy mind a hétfői, mind a keddi összecsapások továbbjutóit megtippeli.

Angol továbbjutás

– A Brazília–Mexikó derbin Neymarék győzelmét várom, ahogy a belgák is favoritok a japánokkal szemben. A Svédország–Svájc mérkőzés már nehezebb dió, két hasonló játékerejű gárdáról beszélünk, de valami azt súgja, az északiak jutnak majd tovább. Az angolok meccsén én Harry Kane-ék sikerét jósolom, bár a kolumbiai válogatott is jó futballra képes – morfondírozott a válogatott középpályás, aki természetesen követi a torna eseményeit.

– Amikor az időm engedi, leülök a meccsek elé, de a felkészülés jelen időszakában, amikor napi két edzésünk van, szinte minden délutáni találkozókról lemaradok, de ha az esti összecsapásokra hazaérek, akkor természetesen bekapcsolom a televíziót. Úgy látom, sok a kiegyenlített párharc, tudásban közelebb kerültek egymáshoz az együttesek, természetesen akad egy-két gyengébb gárda.

Meglepődtem a németek kiesésén, őket minimum a nyolc közé vártam, de biztos vagyok benne, hogy nem csak az ő szereplésük után fog felszaladni majd a szemöldökünk.”

Joachim Löw csapatára kitérve várható volt, hogy egyszer minden sorozat véget ér, sajnos nem lehet mindig a toppon lenni. De egy ilyen balul sikerült torna után nem szabad felégetni mindent, hanem dolgozni kell tovább, mert csak az hozhatja meg újra az eredményt – árulta el Tőzsér.

MSZ


Dán búcsú, horvát továbbjutás
Nyizsnyij Novgorod - Horvátország 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után 11-esekkel 3-2-re legyőzte Dániát Nyizsnyij Novgorodban, így bejutott a legjobb nyolc közé az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A horvátok a nap során korábban a spanyolokat ugyancsak büntetőpárbajban legyűrő oro...

Moszkva - Moszkva belvárosában hajnalig tartó ünneplés kezdődött vasárnap este, miután a házigazda orosz válogatott 1-1-es döntetlent követően 11-esekkel meglepetésre felülmúlta a végső diadalra is esélyesnek tartott spanyol csapatot a labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében. Több tízezren özö...