Szakáli roma fiatalok a Balatonnál

Szakáli roma fiatalok a Balatonnál
Körösszakál (HBN-Vmirjáncki József – A Körösszakáli Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Cigány Demokratikus Közhasznú Egyesület szervezésében 2012. augusztus 12-16-ig táborban voltak a település roma fiataljai.

Így sikerült Balatonlellére utazni tizenöt fiatal lánynak és fiúnak. A hátrányos helyzetű fiatalok még nem voltak a Balaton partján, nem látták a magyar tengert.

Az ötnapos tábor szervezői, a fiatalok kísérői gondoskodtak arról, hogy nemcsak az oda és visszautazás ideje alatt látott változó táj, hanem az ott tartózkodás is élményszerű legyen számukra.

A közeli étteremben napi háromszori étkezés, illetve tízórai, uzsonna biztosítva volt a fiatalok és kísérői számára. A fürdés, vízi biciklizés, napozás mellett közösségi játékokkal (kártya, aktivity, honfoglaló, tollas,  ki mit tud?) vetélkedőkre került sor. Az estéket bográcsozással, tűz melletti énekléssel töltötték.

A táborozásra szánt idő így hamar eltelt. Felejthetetlen élményekkel gazdagodva jöttek haza a részvevők, kis közösséggé kovácsolódva, Körösszakál településre.

Vmirjáncki József | Foto: magánarchívum