Szájer József: a cél a kitörés az adósságválságból és a munkaalapú gazdaság megteremtése

Brüsszel, 2012. július 5., csütörtök (MTI) – A gazdasági kilábalás érdekében és a jövő nemzedékekkel szembeni felelősségre tekintettel ki kell törni az adósságcsapdából, és meg kell teremteni a munkaalapú gazdaságra épülő Európát – hangsúlyozta Szájer József csütörtöki közleményében, felidézve az Európai Parlament (EP) strasbourgi ülésén szerdán elhangzott felszólalását.

 

Az EP néppárti frakciójának jogalkotásért felelős alelnöke az Európai Bizottság 2013-as munkaprogramjáról folytatott vitához szólt hozzá.

A fideszes EP-képviselő kiemelte: a gazdasági válságból való kilábalás érdekében az Európai Tanács mellett az Európai Bizottságnak, mint az EU jogszabály-kezdeményező és végrehajtó testületének is határozott intézkedéseket kell meghoznia.

“Európa gazdaságának újraindítása nagyban múlik a bizottság tevékenységének jövőbeni irányvonalain, prioritásain, amelyekre az Európai Parlamentnek az Európai Bizottság éves jogalkotási programjának meghatározásán keresztül van befolyása” – mondta.

A jövő évi bizottsági munkaprogram legfontosabb prioritásaként a fiatalokat sújtó munkanélküliség elleni harcot, a válságból való kilábalást és a gazdasági növekedés beindítását határozta meg. A néppárti alelnök szerint a testületnek azokat a kezdeményezéseket kell előtérbe helyeznie, amelyek hosszú távon képesek munkahelyeket teremteni és az uniós polgárok jólétét biztosítani.

Szájer József felhívta a figyelmet a jövő generációkkal szembeni felelősségre, az eladósodottság problémájára és a munkaalapú gazdaság megteremtésének fontosságára.

“Felelősséggel tartozunk a jövő generációk iránt. Ne adósságot örökítsünk a következő nemzedékekre, hanem teremtsünk számukra munkahelyeket! Európa túl hosszú ideje küzd már az eladósodottsággal! Ezen változtatni kell, mert kötelezettségeinket és terheinket nem háríthatjuk át a jövő generációkra. Teremtsük meg számukra a munkaalapú gazdaságra épülő Európát!” – mondta felszólalásában.

Az Európai Parlament várhatóan szeptemberi plenáris ülésén fog dönteni az Európai Bizottság jövő évre vonatkozó munkaprogramjáról.

 

 

kkj \ kkp \ hgp

 

MTI

Címkék: