Sport

2015.06.03. 10:25

Fényesen csillogott a debreceni kard Szigetszentmiklóson

Szigetszentmiklós - A 2014/2015-ös vívóidény utolsó előtti kardversenyére látogattak a DHSE-PMD Vívóklub versenyzői. Az újoncok országos bajnokságán Battai Sugár Katinka a hetedik, míg a junior előválogatón Urbán Ádám az ötödik helyen végzett.

Szigetszentmiklós - A 2014/2015-ös vívóidény utolsó előtti kardversenyére látogattak a DHSE-PMD Vívóklub versenyzői. Az újoncok országos bajnokságán Battai Sugár Katinka a hetedik, míg a junior előválogatón Urbán Ádám az ötödik helyen végzett.

A szigetszentmiklósi vívóegyesület igazán impozáns helyszínen tartotta a vívóidény egyik utolsó versenyét. A 14 év alattiak – 2001. január 1. napja után születettek - mezőnye mérte össze tudását, hogy eldöntsék ki a legjobb korosztályos magyar vívó. A debreceniek 12 éves reménysége, Battai Sugár Katinka a nála két évvel idősebb hölgyekkel is sikeresen vette fel a versenyt. A csoportkört követően 4/2-es győzelem-vereség mutatójának köszönhetően 12. helyezettként került a táblára. Majd egy 15-9-es győzelmet követően már a nyolcas döntőbe jutás volt a tét. Ellenfelét végül, egy végletekig kiélezett asszóban 15-14-re sikerült felülmúlnia, amivel egyetlen 2003-as születésű versenyzőként került a legjobb nyolc közé. A döntőben Battai végül az előkelő hetedik helyen végzett.

Furcsa párosításként az újonc országos bajnokságot a junior előválogató követte a Szebeni úti Városi Sportcsarnokban. Urbán Ádám a férfi mezőnyben mutatta meg ismét, hogy milyen éles is tud lenni a kardja. A debreceniek kadet Európa-bajnoki negyedik helyezettje ezúttal egy korosztállyal feljebb bizonyított. 5/1-es mutatója a poule-ban, annak fényében kiemelkedő, hogy a junior válogatott negyedik emberét, a nagykanizsai Dobó Istvánt 5-1-es győzelemmel sikerült felülmúlnia. A csoportkört követően Urbán a 6. helyen várhatta a folytatást.

A 32-es táblán könnyed győzelmet aratott ellenfele ellen, hogy a döntőért a tavalyi maribori harcostársával, a vasasos Darkóval csaphasson össze. 7-3-as Urbán vezetésnél ugyan volt egy kisebb megingása a debreceninek, azonban második félidei kiemelkedő vívásával 15-12-re múlta fölül ellenfelét. A döntőben a gödöllői Gémesi Hubával vívott, egy nagyon magas színvonalú asszót, amelyben a két fiú a verseny egyik legszebb, legsportszerűbb jelenetét produkálta. 13-10-es Gémesi vezetésnél Urbán találatot kapott, és a szép találat kivitelezése iránt érzett örömében gratulált ellenfelének. Ezt követően Urbán hasonló módon vitt be találatot Gémesinek, aminek következtében a gödöllői nyújtott kezet a DHSE-s vívónak. Ebben a profi világban igen felemelő érzés ilyen fair-play jelenettel is találkozni. A mérkőzést egyébként a gödöllői vívó 15-13 arányban nyerte meg. Urbán egész éves teljesítményével már biztos indulónak számít a jövő évi budapesti Héraklész Világkupán, és nagy valószínűséggel indulhat a 2015/2016-os évad junior világkupaversenyein is.

- DHSE-PMD Vívóklub -


Eredmények:

Újonc Ob – leány kard

7. Battai Sugár Katinka

Junior előválogató - férfi kard

5. Urbán Ádám

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!