„Száguldó” székek, havazás a debreceni moziteremben

Akt.:
„Száguldó” székek, havazás a debreceni moziteremben
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Filmes vidámparkhoz hasonlította a debreceni Cinema City új, a világ jelenlegi legmodernebb mozitechnológiáját alkalmazó, úgynevezett 4DX vetítőtermét Buda Andrea marketing és PR igazgató, amikor a nyitás előtti napon, szerdán bemutatta a sajtó képviselőinek.

Az országban – Budapest és Győr után – harmadikként kialakított 4DX-mozi különböző környezeti élményekkel; széllel, esővel, illatokkal, vagy éppen rázkódással lepi meg a nézőit – a film tartalmához igazodva.

mozi1Fotó: Derencsényi István

Stadion dőlésszögű széksorok, 100 százalék digitális technika, óriási vászon, húsznál több effekt – így foglalható össze a debreceni Cinema City legújabb, 4DX technológiás moziélményt kínáló, 112 fős terme. Mint a szerdai sajtóbemutatón elhangzott, a mozifilmeket (elsősorban akciófilmeket) egy dizájner csapat kapja meg, mely hozzáigazítja az élményelemeket a tartalomhoz. Így például a nézők kerti jelenetnél rózsaillatot éreznek (de van égett gumi szag is), egy esős történésnél vízpermet hullik rájuk, vagy a szél fúj a fülüknél. A debreceni teremben hazánkban elsőként havazás is működik. (Az effekteknél tisztított vizet és levegőt használnak, így természetesen senkinek sem esik baja.) Többféle mozgási élményt is megtapasztalhat a közönség a székekbe épített technológiának köszönhetően; robbanáskor rázkódik, száguldásnál bedől az ülőalkalmatosság. A már működő 4DX-termek népszerűsége alapján Debrecenben is sikerre számít a moziüzemeltető.

SzT