Szabolcsi győzelem született a debreceni focikupán

Szabolcsi győzelem született a debreceni focikupán
© Fotó: Matey István
Debrecen – A Nyíregyházi Bozsik Akadémia csapata nyerte a Danone-focikupa debreceni elődöntőjét.

A Bozsik Akadémia Nyíregyháza U12-es csapata nyerte meg a „Danone Focikupa a Gyermekekért” torna debreceni regionális döntőjét múlt hétvégén. A szabolcsi fiatalok a fináléban a Debreceni Labdarúgó Akadémia csapatát győzték le 3–0-ra, így ők vehetnek részt a kupa június 10-i, budapesti országos döntőjében. A viadalon idén bevezetett „fair play” díjat a Balmazújvárosi FC gárdája érdemelte ki. Mindent összevetve 96 csapat és több mint 1000 gyermek versenyezett egymással azért, hogy Magyarországot képviselhesse a torna nemzetközi döntőjén, New Jersey-ben.

Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

A kupát az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata is támogatja, fővédnöke pedig Nyilasi Tibor, 70-szeres labdarúgó-­válogatott, tiszteletbeli nagykövete pedig Hevesi Tamás énekes és futballedző.

A debreceni regionális elődöntőn a DLA, a Nyíregyházi Bozsik Akadémia, a Hajdúböszörmény TE, a Kisvárda, a Balmazújvárosi FC, a Mátészalkai MTK, a Tarpa SC, valamint a DHSE Olasz Focisuli csapatai versenyeztek egymással a regionális elsőségért.

Az idei torna különlegessége, hogy az abban részt vevő csapatok sportszer- és sportfelszerelés gyűjtéssel segítik a torna tavalyi indulóit, az állami gondoskodásban és nevelőszülőknél élő gyerekeket.

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna további regionális elődöntőit május 27-én Békéscsabán, Pécsett és Szombathelyen tartják. Az országos döntőt június 10-én, Budapesten rendezik meg.

A finálé tétje nem más, mint hogy melyik gárda képviselheti Magyarországot Amerikában, New Jersey-ben, ahol 32 ország U12-es együttese vesz részt a nemzetközi döntőben.

HBNSporthírek