Szabó Miklós visszatér Debrecenbe

Akt.:
Szabó Miklós
Szabó Miklós - © Fotó: BB1.hu
Debrecen – A mai napon hivatalossá vált, hogy a DEAC Kamilla Gyógyfürdő vezetőségének sikerült megállapodnia a debreceni kötődésű, egykori felnőtt magyar válogatott Szabó Miklóssal.

A Magyarországon Debrecenben, Sopronban, Szolnokon és Szombathelyen is megforduló center kedden már csatlakozik új csapatához, a tervek szerint a hétvégi Békés elleni idegenbeli mérkőzésen már pályára is lép – számol be a klub honlapja.

– Az elmúlt években Svédországban kosárlabdáztam, de az előző szezon után a csapatom anyagi problémák miatt nem tudta vállalni az indulást. Idén alacsonyabb osztályban még játszottam, de elsősorban a civil életemre és a családomra koncentráltam. Nem terveztem a visszatérést, de Becsky István megkeresett az ünnepek előtt, és végül úgy döntöttem, hogy elfogadom az ajánlatát.

Nagyon sokat köszönhetek Debrecennek, szeretném, ha a városnak újra A-csoportos csapata lehetne, ez is szerepet játszott a döntésemben

– nyilatkozta az éppen a stockholmi reptéren várakozó játékos a debka.hu-nak.

Becsky István szakosztályvezető elmondta, hogy Szabó Miklóssal a szezon végéig állapodtak meg, de természetesen, ha úgy alakul, hosszabb távon is számolnak vele. Az erősítések ezzel még nem értek véget, rövidesen további változások várhatóak a játékoskeretben. Mint ismert a DEAC jelenleg a Keleti-csoport rájátszást jelentő negyedik helyén áll, mindössze két győzelemmel lemaradva a listavezető MEAFC mögött.

Mint azt az unideb.hu portálon olvashatjuk, hétvégén nemcsak a DEAC kosarasai játszanak. A városi tömegsport számára is fontos dátum január 7-e. A „FőnixFitt 2017” elnevezésű esemény minden korosztálynak kínál programokat, többek között Béres Alexandra, Sifter Tímea és Péntek Enikő vezényel edzést a Főnix Csarnokban.

A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete magas színvonalú előadásokkal igyekszik bővíteni a sportolók és a sportkedvelők ismereteit a FőnixFitt-en. Kielemzik majd, milyen összetevőkön múlik az edzés sikere, kialakulhat-e edzésfüggőség, milyen az optimális versenyzői állapot pszichológiai háttere, melyek a túledzettség okai és következményei, valamint arról is szó lesz, hogyan kell terhelni és pihenni okosan.

A hatékony egészségmegőrzés és a szakmailag megalapozott teljesítménynövelés iránt érdeklődőket pedig a Debreceni Egyetem fejlesztéseként megvalósult Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központ munkatársai várják a rendezvény ideje alatt. A SET-es szakemberek olyan korszerű diagnosztikai és szűrővizsgálatokat végzenek majd a helyszínen, mint a testösszetétel-mérés, illetve a funkcionális állapotfelmérés, a sérült sportolók pedig kipróbálhatják a Game Ready kezelést.Sporthírek


hirdetés